Vakalar’ ın % 77 ‘si virüsü akrabasından ya da arkadaşından kapmış gözüküyor. Toplamda corona virüs vaka sayısı 1453 kişi iken ölen sayısı 21’e ulaştı. Gaziantep Valisi Davut Gül ‘ ün sosyal medya hesabında yapmış olduğu açıklamada “ Kapı komşunuz olsa bile akrabalarınıza gitmeyin,  misafir kabul etmeyin, birlikte yemek yemeyin, bayramlaşmayın,  kul hakkına girmeyin .“ çağrısında bulundu.  Aynı zaman da çarşıda da maske takma zorunluluğu getirildi. Kolluk kuvvetleri tarafından yasakların ihmal edilmemesi için sıkı bir çalışma yapılıyor. İhmal edenlere de para cezası kesiliyor. Gaziantep Valisi Davut Gül sürekli süreçlerle ilgili güncel bilgileri vatandaşlarla paylaşarak, verilen talimatların yerine getirilmesi için sık sık çağrıda bulunuyor.

TÜRKİYE’ DEKİ CEZALARIN YARISI GAZİANTEP’ TE KESİLDİ

Vali Davut Gül sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama da yürüme mesafesindeki fırınlardan evden bir kişinin ekmek almasına müsaade edildiğini duyurdu. Bunu ihmal edip kalabalık bir şekilde ekmek almaya giden vatandaşların, uyarıları ihmal ettikleri için hakkında  görevli kişiler aracılığı ile ceza ücreti ödemeleri gerektiği söylendi..

 Ramazan bayramında akraba ziyaretleri’ nin yapılmaması için gerekli önemler alındı. Polis ve Jandarma ekipleri tarafından sıkı yönetimde sokağa çıkma belgesi olmayan vatandaşlara para cezası kesildi.  Yasakları ihmal eden vatandaşlardan 2 gün de yaklaşık 5 bin kişiye ceza verildi. Görev başında olan trafik polisleri toplam da yapmış oldukları denetimler de kontrol edilen araç sayısının 373 olduğunu, 39 kişinin sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen yasağı ihmal ettiğini ve 37 sürücüye de bazı davranışlarından ötürü gerekli bazı cezalar verildiğini açıkladı.  4 günlük sokağa çıkma yasağın da tedbirlere uymayan vatandaşlardan toplam da 11 bin 930 kişiye ve  37 iş yerine idari yaptırım  uygulanmıştır.

Editör: Wan Haber