Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’in de katıldığı programda, gazetecilik mesleği üzerine konuşuldu.  

‘Türkiye’nin en iyi illerinden biriyiz’ 

Programda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, gazetelerin gününü kutlayarak sözlerine başladı. Bilmez, Van’ın ülke genelinde en az vaka sayısına sahip olduğunu belirterek, “Bugün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Van ilimizde görev yapan gazeteci arkadaşlarımızla bir araya geldik. Bugün ayrıca İdareciler Günü, akşam da Kaymakam arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. İlimizde ve ülkemizde çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum. Dünya ve ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Özellikle pandemi açısından ama ilimizde başta sağlık çalışanları olmak üzere bütün kamu kuruluşları, özellikle güvenlik mensupları bu süreçte ciddi organize oldular. Halkımızda hıfzısıhhanın aldığı kararlara uydu ve ilimiz Türkiye genelinde en iyi illerden biri oldu. 3-4 aylık bir süreç hariç, şu an Türkiye’nin en iyi illerinden biriyiz” dedi.  

‘20’nin altında’ 

Van'da Covid-19 vaka sayısının 20’nin altında olduğunu dile getiren Bilmez, “Yeni varyant hızlı bir şekilde yayılıyor. Omicron varyantı bölgemizde de tespit edildi. İlimizde daha tespit edilmedi. Aşıda hâlâ özlenen düzeyde değiliz. Özellikle 2. doz aşısı olmayan vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Eğitimimizin aksamaması, sağlık çalışanlarımızın daha çok sıkıntı çekmemesi için, onlara olan saygımız için aşımızı olalım ve kalabalık ortamlarda uzun süre durmamaya çalışalım. Şu an üniversite hastanemizde hiç pandemi hastası yok. İlimizde toplam pozitif olup hastanede olan hasta sayımız 20’nin altında. Bu durumumuzun devam etmesi için aşı olalım” şeklinde konuştu.

Fatma Polatcan / WanHaber.com Özel

Editör: Wan Haber