Sosyal izolasyon süreci ile beraber birçok insan günlerinin büyük bir bölümünü evde geçirmeye başladı. Hal böyle olunca insanlar, fast food restoranlarına ve çeşit çeşit içeceklere de hasret kaldı. Eğer siz de birbirinden leziz hamburgerleri, etleri ve çıtır tavukları özlediyseniz doğru yerdesiniz demektir. Evinizde kolay bir şekilde yapabileceğiniz en pratik fast food tarifleri derledik. Fast food restoranlarını aratmayacak cinsten tariflere bayılacaksınız. İşte fast food özleminizi  giderecek en pratik fast food tarifleri.

Ispanaklı Ve Keçi Peynirli Wrap – Starbuck
Bir tane tam tahıldan oluşmuş papilla'yı mikrodalgaya girebilecek bir tabağa yerleştirdikten sonra 1 dakika süre içerisinde mikrodalgada ısıtılması gerekir. Geniş bir tavaya bir yemek kaşığı zeytin yağıyla yağladıktan sonra 3 ila 4 adet mantara karabiber ilave edilmesi ile birlikte sotelenmesi gerekir. Hemen ardından bir tam yumurtayı ve bir yumurta beyazını bir kasede çırptıktan sonra pişen ıspanaklı karışıma ilave edilmesi ve hemen ardından karıştırılarak pişirilmeye bırakılması gerekir. 2 su bardağı ıspanağın beklenilmesi ve 1-2 dakika boyunca karıştırılması gerekir. Pişen yumurtalı karışım papilla’nın üzerine yerleştirdikten sonra üzerine bireylerin diledikleri kadar keçi peyniri ve kurutulmuş domates eklemeleri ve hemen ardından papillayı dürüm şeklinde sarmaları gerekir.

Chicken Nugget - McDonald's
Söz konusu fast food tarifleri olduğunda insanların aklına gelen ilk isimlerden biri de nıgget! 4 adet tavuk göğsü güzel bir şekilde dövüldükten sonra etlerin yumuşaması beklenir. Lokmalık parçalar halinde bu etlerin dinlenmesinden sonra bir kasenin içerisine 1 adet yumurtayı çırpın ve üzerine 1 su bardağı su eklenerek karıştırılması gerekir. Kilitli bir poşetin içerisinde bir su bardağı kadar un, 2 yemek kaşığı kadar da tuz ve 1 yemek kaşığı soğan tuzu eklendikten sonra en son 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı sarımsak tozunun eklenmesi gerekir. Bütün bu karışımların güzel bir şekilde karıştırılması gerekir. Karıştırıldıktan sonra tavuk parçaları birer birer poşetlere atılır ve iyice çalkalayıp karıştırmak gerekir. Ardından her bir parçanın yumurta karışımına bulamak ve tekrar poşete atarak çalkalamak gerekir. Tüm bu tavukların parçalarını bu şekildeki işlemlerden  geçirdikten sonra bir saat kadar buzdolabında dinlendirilmesi gerekir. Derin bir kızartma tenceresinin içerisine 2 su bardağı kadar Sıvı yağı bırakıldıktan sonra tavuk parçalarını güzel bir şekilde kızartılması gerekir ve fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt üzerine bekletilmesi gerekir. İşte bu kadar kolay.

Kıvırcık Patates 
Fast food, çıtır patates olmadan elbetteki olmaz. Fırının 220 derece kadar sıcaklık ile ısıtılması gerekir. Derin bir tencerenin içerisinde su kaynatılır ve 3 adet patatesin kıvırcık patates aparatı kullanılmak suretiyle dilimlenmesi gerekir. Kıvrık patates aparatına ulaşmak için buraya saklamak gerekir. Hemen ardından kaynayan suyun içerisinde alınması ve 3 dakika kadar pişirilmesi gerekir. 3 dakikanın sonunda patateslerin tencerenin içerisinden alındıktan sonra durulanması ve soğuk suya yatırılması gerekir. 2 ila 3 dakika kadar soğuk suda bekleyen patates, kağıt havlu yardımıyla kurulanmak gerekecektir. Küçük bir kasede 2 çay kaşığı paprika, bir buçuk çay kaşığı tuz, ¼  çay kaşığı sarımsak tozu ¼ çay kaşığı soğan tozu, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber karıştırılması gerekir. İçerisinde 1 adet yumurta ve bir buçuk yemek kaşığı sütün karıştırılması ve patatesli yumurtalı karışıma bulunmasından sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilmesi gerekir. Sonra baharat karışımı üzerlerine gezdirdikten sonra 30 ila 35  yakılarak fırında pişirilmesi nin bekletilmesi gerekir.

Editör: Wan Haber