Peki Dolma Harcı Nasıl Hazırlanır?
Kış ayları geldiğinde kuru patlıcan, ayva, pırasa, lahana gibi sebzelerden, meyvelerden hazırlanan mükemmel dolmalar afiyetle tüketilmektedir. Yaz ayları ise dolma tarifleri daha da bereketlenmektedir. Domatesinden kabağına kadar yemelere doyamadığımız  dolmalar bizi beklemektedir. Bu durum dolmaların en önemli tüyoları meyve yada sebzelerin lezzetinin dışında iç harcı etli yada etsiz mükemmel dolma içleri hazırlanmaya koyulalım hadi. Bu dolma içi her tarife uygun bir şekilde hepsinin lezzetine lezzet katacak cinstendir. Dolma içi harcının olmazsa olmazlarından Biri de muhakkak soğandır. Özellikle etsiz zeytinyağlı bir tarif hazırlamayı istiyorsanız bolca soğan kullanmanızı öneririz. Soğanları incecik ve küçücük bir şekilde doğradıktan sonra harca koymadan önce mutlaka kavurmanız gerekir. Pirinçlerinizi suyun içerisinde bekletmeyin.

Öncelikli olarak işe mükemmel dolma harçlarını hazırlayarak başlayalım. Dolmanın iç harcını buzlukta saklayacaksanız eğer iç harcınızı etsiz bir harç olarak tercih etmenizi öneririz. Böylelikle hem daha uzun süre dayanacak hem de lezzetli ve hafif bir tat olacaktır. Dolma içi hazırlarken pirinçleri suyun içerisinde bekletmemenizi öneririz. Bolca soğan kullanarak lezzetine lezzet katabilirsiniz. Dolma içi hazırlamak amacı ile gereksinim duyacağınız bütün püf noktaları sizin için bu makalede yazdık.

Dolma içinizi etli bir harçtan yapmak dilerseniz eğer buzlukta dayanma süresi etsiz olan harç kadar uzun süreli olmayacaktır. Kesinlikle öncesinde çıkarıp çözdürüp tekrardan yoğurmanız gerekebilir. Hazırlamış olduğunuz iç harcı isterseniz kilitli buzdolabı poşetlerine yaya yaya aktarabilirsiniz. Böylelikle buzluğa atıp istediğiniz zaman öncesinde oda sıcaklığında bir miktar çözdükten sonra dolma yapımında kullanabilirsiniz. Dilediğiniz takdirde iç harcı dolmalarınıza doldurarak saklayabilirsiniz. Böylelikle dolmalarınızı İstediğiniz zaman çıkarıp tencereye dizip pişirerek afiyetle tüketebilirsiniz. Buzluğun içerisinde hep olsun, mutfakta zaman kazandırsın diyorsanız şimdiden dolma içi hazırlayacaklara ellerinize sağlık diyoruz.

 

Editör: Wan Haber