Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda Newroz etkinliği düzenlenecek. Kutlamalar EBL saat 10.00’da başlayacak.

Geçtiğimiz yıllarda yüzbinlerce kişinin katılımına sahne olan Diyarbakır Newroz’una bu yıl da yüksek katılım bekleniyor.

Newroz kutlamasına bu yıl Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Diyarbakır milletvekilleri, HDP’nin başını çektiği Kürdistani İttifak Çalışma Grubu içerisinde yer alan siyasi parti temsilcileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, kentte bulunan birçok sivil toplum örgütü temsilcisi katılacak.  

Newroz için geniş güvenlik önlemleri alınırken Parkın dışında polis bariyerleri ile güvenlik önlemleri alındı.

Diyarbakır’daki büyük kutlkama Hêvîdar Zana'nın sunumu ile Rûdaw TV’de canlı olarak aktaracak.

Van’da Newroz ateşi yakılacak

Van  Newrozu, 21 Mart günü İpekyolu ilçesinde bulunan Newroz Alanında kutlanacak. Sabah saatlerinde çok sayıda kişi Newroz alanına gelmeye başladı.

Newroz Tertip Komitesi’nin kenttin 13 ilçesi ve bağlı mahallelerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekilleri ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde, broşürler dağıtıldı, Newroz ateşleri yakıldı, halaylar çekildi, halk büyük Newroz kutlamasına davet edildi.

Kutlamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Van Milletvekili Sezai Temelli konuşmacı olarak katılacak. Sanatçılar Azad Bedran, Xecê ve Koma Awaz’ın sahne alacağı kutlamalar için Newroz Parkı’ndaki sahneye ses sistemleri kuruldu.

Van’daki Newroz’u Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki izliyor. Rüdaw

Editör: Wan Haber