Türkiye'de en çok tüketilen konserve yiyeceklerin öncüsü olan Dardanel sosyal medyada paylaşılan görüntülerle gündem oldu. Dardanel'in fabrikasında çekildiği iddia edilen görüntülerde işçilerin balıkları elleriyle paketlere doldurdukları görüldü. Paketlerde yer alan Dardanel yazısı ize izleyicilerin dikkatinden kaçmadı.

Peki Dardanel Ton kimin? Sahibi kimdir ve nereli? İşte merak edilen soruların yanıtı. 

DARDANEL TON KİMİN? SAHİBİ KİM VE NERELİ?

Özellikle ton balığı ve konserve yiyecekleri ile ünlü olan Dardanel firması Önentaş Gıda Sanayi Ananonim Şirketi adlı bir fimaya aittir.

Dardanel Ton'un kurucusu ve işletmecisi Niyaz Önen isimli bir kişidir. Çanakkale'de kurulan şirket ilk üretime 1984 yılında start vermiştir. Şirket konserve balık sektöründe Türkiye'de öncüdür.  

Dardanel firması, konserve üretimine ek bir şekilde Mr. No ve Baricci isimlerinde atıştırmalıklar ve sandviç üretimi yapmaktadır. Şirkete ait Dardenia isimli bir de balık ekmek lokantası vardır ve bu restoranlar zincir şeklindedir.  1991 senesinden bu yana Çanakkale'nin futbol takımına isim sponsorluğu yapmaktadır.

DARDANEL NE DEMEK?

Dardanel adı Çanakkale Boğazı'nın antik dönemlerdeki adıdır. Tam olarak Dardanelya olarak geçer ancak Dardanel olarak da kullanılır. 
 
NİYAZİ ÖNEN KİMDİR?
70 yaşında olan Niyazi Önen 1950 yılında Çanakkale'de dünyaya geldi. Evli ve iki çocuk babasıdır. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur.

Editör: Wan Haber