TOKİ’nin yeni konut ve işyeri projesinin tüm ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını dün duyurdu. 81 ilde tüm ilçeleri kapsayacak projede 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yapılacak. Ucuz konutlar için başvurular e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca Halkbank ve Ziraat Bankaları şubelerinden de başvurular alınıyor. Başvuru için sabahın erken saatlerinde bankaya gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. 500 lira olarak başvuru ücretini bankaya yatıran vatandaşlar büyük heyecan yaşadı.

AW712481_01

PROJEYE 224 BİN BAŞVURU
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da başvurulara ilişkin ilk sayıları paylaştı. Buna göre saat 12.45 itibarıyla projeye 224 binden fazla başvuru yapıldı.

'İNŞALLAH EV SAHİBİ OLACAĞIZ'
40 yıldır kirada oturduğunu söyleyen Ayten Vergili, “Güzel bir proje Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. İnşallah ev sahibi olacağız. Kendimi bildim bileli bodrum katta kirada oturuyorum. 900 TL olan kirama bin TL zam yaptılar. 30-40 yıldır İstanbul’dayım. İnşallah ev sahibi olurum” dedi.

Ev sahibi olmak istediğini belirten Gülten Dalkılıç ise, “Proje çok güzel inşallah kurada çıkarsa ev sahibi olacağım. 20 yıldır kiracıyım 50 yıl daha sürer herhalde. Kirama ara zam olarak bin 300 TL’den iki bin TL zam yaptılar. Çok heyecanlıyım ellerim bile titriyor. İnşallah çıkar da kendimize ait bir evimiz olur” şeklinde konuştu.

İki gün önce evlenen 23 yaşındaki Can Güçlü ise “Gençler için çok güzel bir proje. İki gün önce evlendim inşallah bize de çıkar. Uyanır uyanmaz kendimi burada buldum. Herkes için hayırlısı olsun” diye konuştu.

“İYİ BİR DESTEK OLACAK”
Sırada olan vatandaşlardan Demet Aksoy, çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, “Bu proje iyi oldu hepimiz için ev sahibi olmayanlar için iyi bir destek olacak. Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürler. Ev alma durumum az olduğu için gelip başvurmak istedim, 2 çocuğum var ilerleyen zamanları düşünerek 3 artı 1 eve başvurmak istedim” dedi.

Özlem Çıtak ise, “Çok iyi oldu. Dar gelirliler için özellikle ödemelerimiz daha rahat umudumuz onun için bekliyoruz. Çok heyecanlıyım olursa çok iyi olacak bizim için” şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: Wan Haber