Asıl ismi Mürşide Ersoy'dur. Diizi ve tiyatro oyuncusu pek çok sinema dizi ve Tiyatro oyunlarında yer aldı. Ünlü oyuncunun vefat haberi sonrasında vatandaşlarımız Ayşegül Atik kimdir, Kaç yaşındadır, nerelidir,  neden öldü? şeklindeki soruları arama motorlarında sıklıkla sormaktadırlar. Ayşegül Atik ile ilgili bütün detaylar haberimizde...

Ayşegül Atik Kimdir?
Ünlü oyuncu ile ilgili olarak Ayşegül Atik kimdir Kaç yaşındadır neden öldü gibi bütün soruların cevapları ve diğer bütün detaylar haberimizde.. 1948 senesinde doğdu, asıl ismi Mürşide Ersoy’dur. Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünde eğitimini tamamladı. Devlet Tiyatrosu’nda başta günül, Ezgiler ezgisi, Ceza Kanunu, Yollar tükendi gibi oyunlarda rol aldı. 1978 tarihli devlet tiyatrosundan ayrılarak çeşitli topluluklarda faaliyet gösterdi. Eski eşi Ali Atik ve Levent Kırca ile TRT tek kanal iken çeşitli projelerde bulundu, daha sonra En Son Babalar Duyar gibi televizyonda çeşitli dizilerde rol aldı. En son olarak Yakın Doğu Üniversitesi’nde oyunculuk anasanat dalı öğretim görevlisi olarak görev yaptığı Atik 9 Haziran 2020 tarihinde geçirmiş olduğu kalp krizi sebebiyle Muğla’nın Bodrum ilçesinde 72 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

Rol Aldığı Projeler
•    İstanbullu gelin 
•    Dayan Yüreğim
•    Ali kundilli
•    Sen yuva 
•    En Son Babalar Duyar
Başta bir dönemlere damgasını vuran televizyon dizileri olmak üzere çeşitli Tiyatro ve sinema filmlerinde de rol almıştır. Özellikle de almış olduğu rollerde iyi kalpli bir karakteri canlandıran Ayşegül Atik, En Son Babalar Duyar filmindeki performansı ile göz doldurmuştu.

 

Editör: Wan Haber