Arı Soktuğunda İlk Olarak Neler Yapılmalı?
Bireylerin kendileri ya da yakınlarında bulunan bir başkasının başına gelmiş olan arı sokması durumunda İlk önce sakin olunmalı ve çeşitli adımlar izlenilmelidir. Bu adımlar ilk etapta iğnenin vücuttan çıkarılması ile atılır. Fakat bunu çıplak elle yapmamak gerekir. Bir cımbız kullanılmalıdır. Yine de zehir 2 ile 3 dakika da kişinin kanına karışacak, bu yüzden erken müdahale oldukça önemlidir. İlk baştaki ağrı ve şişkinliği azaltabilmek amacıyla soğuk uygulanmak gerekecektir. Fakat buzun direk arının sokmuş olduğu yere dokundurmamak gerekir. Buzu bir bez parçasına sararak yaranın üzerine yavaşça uygulamak ağrı ve sızıyı dindirecektir.

Arı Sokmasına Neler İyi Gelir?
Yaz aylarının gelmesi ile beraber özellikle de karpuz, kavun, üzüm gibi besin maddelerinin tüketilmesine oldukça ağırlık verilmektedir. Bu besin maddelerinin alınması bazen kâbusa dönüşmektedir. Kabusa dönüşen anlardan bir tanesi ise arı sokmasının olduğu andır. Fakat korkmaya gerek yok. Çünkü Arı sokmasına iyi gelen çeşitli uygulamalar mevcuttur. 
•    Karbonat: İltihap kurutucu etkisi ile bilinen karbonat, kızarıklık, yanma ve kaşıntı hissini azaltmaktadır. 1 tatlı kaşığı karbonatı bir bardak suya karıştırılıp arı sokulan yere uygulanması ağrı ve sızıyı hafif edecektir.
•    Soğan Ve Sarımsak: Doğal bir antibiyotik olarak bilinen soğan ve sarımsak, iltihaplı yaralarda da sıklıkla kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olarak bilinmektedir. Arı sokması durumunda da başvurulan uygulamalar arasında bulunan soğan ve sarımsak, ikiye bölünüp soğanın iç kısmının ya da sarımsağın dış kısmının yaraya bastırılarak acının hafifletilmesi sağlanabilir.
•    Lavanta Yağı: Eşek arısı başta olmak üzere bütün arı sokma vakalarında mucizevi bir etki yaratan lavanta yağı ile tanışmanın vakti geldi. Anında zehri alma ve rahatlatma etkisi bulunan lavanta yağının bir pamuk aracılığı ile yaranın üzerine hafifçe sürülmesi yeterli olacaktır.

 

Editör: Wan Haber