Takviye Mamalara Dair Bilinmesi Gereken Detaylar
Bebeğiniz ilk 3 ayını bitirdiğinde ne yazık ki sadece anne sütü ile beslenmesi sağlıklı gelişimi adına onun için yeterli olamamaktadır. 3. ayını geride bırakan bütün bebekler, daha fazla miktarda proteine ihtiyaç duyacakları için et, peynir başta olmak üzere çeşitli pilav, fasulye gibi besinleri iyice ezerek püre kıvamına getirdikten sonra bebeğinize yedirmeniz gerekecektir. Aynı zamanda 3. Ayını tamamlayan bebeklerde D vitamini eksikliği en sık rastlanılan problemlerin başında yer almaktadır. Özellikle de D vitamini eksikliği olan bebekler uyudukları zaman yastıklarını sırılsıklam edercesine baş terlemesi problemi ile karşılaşmaktadırlar. Bu sebeple ebeveynler telaşla doktora başvurmaktadırlar. Doktorlar, D vitamininin bolca olduğu güneşe her gün saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında çocukların dışarıya çıkarılmasını tavsiye etmektedir. Bu şekilde D vitamini eksikliği giderilebileceği gibi sıvı ya da şurup şekline getirilmiş D vitamini minerallerinin ağız yolu ile alınması suretiyle de çocukların D vitamini eksikliğinin giderilmesi mümkün olmaktadır. 



Hazır Gıda Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler;

•    Hazır mama ile ebeveynlerin bebeklerini beslerken, öğün miktarlarını ve bu ürünlerin sıklıklarının kesinlikle doğru bir şekilde ayarlamaları gerekiyor. Bu nedenle mamayı hazırlarken mama kutusunun üzerinde bulunan beslenme direktiflerini harfiyen uygulamaları gerekir.
•    Hazır mamada bulunan şeker miktarının anne sütünden daha şekerli olmamasına da dikkat edilmelidir. Tam da bu noktada kesinlikle kaliteli bir markanın hazır mamasının tercih edilmesi bebeğin sağlığı açısından oldukça önem arz etmektedir. Aksi takdirde bebeğin pek çok yan etki ile karşılaşması ortaya çıkabilir.

Sütün Kalitesi Ve Miktarını Artırmak İçin Neler Yapılabilir?
Stres, anne sütünü azaltan faktörlerin başında gelmektedir. Bu nedenle mümkün olduğunca annenin stresten uzak bir yaşam sürmesi gerekir. Emzirme sıklığının düzgün bir şekilde ayarlanması, yeni doğan bebeklerin belirli sürelerle günde en az 8 ila 10 kez olacak şekilde emzirilmesi gerekir. Memede bulunan sütün tam olarak emzirme esnasında boşaltılamaması annedeki süt miktarını azaltacağı için gerekli hallerde süt pompası kullanılabilir.

 

Editör: Wan Haber