Bir taraftan koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklar uygulanırken, Diğer taraftan çeşitli kesimler ise yaptıkları açıklamalarda sokağa çıkma yasakları kapsamında cami cemaatlerinin dağıtılması tepki ile karşılanmaktadır. İsmail Ağa cemaati lideri Ahmet Ünlü ile Furkan Vakfı başkanı Alparslan Kuytul namaz yasağı ile ilgili çok sert bir şekilde tartıştı. Alparslan kuytul’un yöneticisi olduğu Furkan Vakfı Adana’da yasakların konulmasına rağmen Teravih namazı kılmak isteyen üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etmişti. Sokağa çıkma yasağını deleceklerini belirtmişlerdi. Vakfın 81 ildeki yasak yaptırımlarına rağmen bayramlaşma programı yapacaklarını belirtmeleri üzerine Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Alparslan Kuytul ve Vakfı’nı çok sert sözlerle eleştirdi.

Yasağa Karşı Çıkmıştı

15 Mayıs 2020 Cuma günü kamuoyunda aktarılan “Alparslan Kuytul Hocaefendi ile Ramazan hasbihali” adlı panelde gerçekleştirilen konuşmada Alparslan Kuytul, koronavirüs önlemleri kapsamında mübarek Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı getirilmesine şiddetle karşı çıkmıştı. Koronavirüsü tedbirleri kapsamında uygulanılan yasakların İslam dinine ve Müslüman alemine ihanet olduğunu savunan Kuytul, Eğer böyle bir şey gerçekleştirirlerse islam düşmanlarının istedikleri yapılıyor demektir, bayram günü bayram yaptırmayacaklar bunun için yapılıyor demek istiyorsun! dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca Olarak Nam Salan Ahmet Mahmut Ünlü'den Alparslan Kuytul'a Sert Tepki

Cübbeli Ahmet Hoca ise YouTube kanalından Alparslan Kuytul’a “Ya sen Aklını peynirle mi yedin, sen  ajan mısın? provokatör müsünüz ya?” laflarıyla eleştiride bulundu.

Milleti Camiye Toplayıp Korona Mı Etsinler

Olası kılınacak bir namaz esnasında vatandaşların camilerde koronavirüs hastalığına yakalanacağının da altını çizen Ahmet Mahmut Ünlü, Alparslan Kuytul'a yöneltmiş olduğu eleştirileri şu sözlerle sürdürdü;

“Milleti camide toplayıp koruna mı yapsınlar orada 1 kişinin 2 kişinin ölümüne sebep olursa Katil mi olacaklar? Ya Resulullah (Muhammed Mustafa) sallallahu aleyhi ve sellem emriyle buyuruyor “Yanaşmayın, bulunduğunuz yerden çıkmayın, evinizde oturunn, Sebat edin. Sen ne yapmak istiyorsun ya Biz de size ne dedik kardeşim açtık (Sosyal Medya) YouTube’dan kanal Allah herkese imkan vermiştir. Oturup evimizde bayram namazını kılalım, seccadelere oturalım, dualara amin diyelim. Fikirlerimizi çekelim, ölmüşlerimize dualarımızı gönderelim, akabinde evimizde sabah namazımızı kılalım, mübarek bayram sabahı farz namazları var onları kılalım.”

Editör: Wan Haber