Ali Babacan’ın halası Yahudi miydi sorusu gazeteci Roni margulies köşe yazısına talınması ile birlikte internet dünyasında en çok aratılan sorulardan biri olmayı başardı. Bu yazının kaleme alınmış olduğu köşe yazısında Fehmi koru’nun kardeşi, Ali Naci koru’nun eşi Canan Koru, Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül ile kardeş çocukları. Fehmi koru’nun karısı Ali Babacan’ın halası olur. Ali Babacan’ın halası Yahudilerin Mezarlığı bülbül deresi mezarlığına defnedilmiştir. İfadelerine yer verildi. Peki Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan’ın halası Yahudi miydi işte bütün detaylar haberimizde...
 

Ali Babacan'ın Halası Yahudi miydi?
Gazeteci Roni margulies sosyal medya platformlarında Deve Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile ilgili çarpıcı iddiaları köşe yazısına taşıyarak aslında Ali Babacan’ın halasının Yahudi olduğunu ve gazeteci Fehmi koru’nun eşi olduğu iddialarını gönderme taşıdı.

Ali Babacan'ın Halası Kimdir?
Margulies köşe yazısının devamında şunları yazdı. “Bir dostum sosyal medya ürünü bir mesajı iletti. Orada Abdullah Gül, eşi Ali Babacan ben ve kardeşim Naci Koru ile eşi arasında gerçeklerin çarpıldığı, akrabalık ilişkileri kuruluyor. Naci’nin eşi Hayrünnisa Gül ile kardeş çocuğu değil ve Ankara ilahiyat fakültesinde hem eski 1970’li yıllar başörtüsü mücadelesini vermiş bir hanımefendi. Ali Babacan’ın halası ama benim eşim değil ve halen sağ. Sanki gayrimüslim biriymiş gibi yansıtılıyor.” dedi.

Aslında Ali Babacan’ın halası olan Hatice Hanım 1968 tarihinde Ankara’da okurken başını örtüp derslere girmeye başlayan ilk öğrenciymiş. Üniversite yönetimi derslere girmesine izin verilmeyeceğini bildirmiş. Ali Babacan direnmiş, erkek öğrenciler ile boykota başlamış. Dekanlık, 11 Nisan 1968 tarihinde Babacan’ın okulla ilişkisini kesmiş. Hatice Hanım enteresan bir Yahudi, iyiymiş yani Ama ilgimi çekti tek bir kişi bile Fehmi Koru dahil Yahudi ise Yahudi sana ne suç mudur Yahudi olmak? Diyememiş.

Editör: Wan Haber