WanHaber.com - Haber Merkezi

Van'da akşam saat 00:58 sıralarında merkez üssü Ermişler olan 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin sadece 5 kilometre altında meydana gelen deprem, kentte paniğe neden oldu.

Kandilli rasathanesi Van'da meydana gelen depremin yere sadece 5 kilometre yakınlıkta meydana geldiğini açıklarken, AFAD ise 9.2 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

AFAD'DAN AÇIKLAMA
Van'da meydana gelen deprem sonrası AFAD ekipleri harekete geçti. Şuana kadar kentte herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığını belirten AFAD ekipleri, gelişmeleri yakından takip ediyor.

VAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Kentte tarama çalışmalarının başlatıldığını duyuran Van Valiliği; "Merkez üssü Tuşba İlçemiz olan 4.7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok. Tüm ekiplerimiz kırsal mahallelerimizde taramalarını sürdürüyor." açıklamasında bulundu.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla "Van'ın Tuşba ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir." açıklamasında bulundu. 

Editör: Wan Haber