65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren son dakika bir karar duyuruldu. Koronavirüsü pandemisi ile mücadele bağlamında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile aralık ayından itibaren 65 yaş üstü vatandaşlara getirilmiş olan toplu ulaşım kısıtlaması, aşılama takviminin başlamasıyla beraber artık Pazartesi gününden itibaren kaldırılacak.

65 yaş üstü toplu taşıma yasağı ne zaman kalkacak? Sorusu Özellikle de yaşlı vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyordu. Fakat pandemi ile mücadele bağlamında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aralık ayından itibaren bu yana 65 yaş üstü vatandaşlara toplu taşıma araçlarına binmek kısıtlaması getirilmişti. Aşılamanın da başlamasıyla  beraber, pazartesi gününden itibaren artık başta Büyükşehir belediyelerinde başta olmak üzere, kademeli olarak koronavirüsü vaka sayılarındaki azalışlar göz önünde bulundurularak Türkiye'nin diğer bölgelerinde de kademeli bir şekilde 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılacak.

Özellikle de son zamanlarda koronavirüsü vaka sayılarındaki azalış ile beraber artık normal hayatın ne zaman geleceği ve insanların Maske takmaktan zaman kurtulacakları ile ilgili çeşitli sorular sorulmaya başlanıyor. Tabii ki gözler bu konuda Sağlık Bakanlığı bilim kurulu toplantılarına çeviriyordu. Bilim kurulu toplantıları ise genel itibariyle Türkiye'de sıkı bir şekilde uygulanan koronavirüsü tedbirlerinin artık işe yaradığı ve bu saatten itibaren yapılması gereken ise daha fazla dikkat edilmesi, rehavete kapılmamak ve böyle bir atmosferin uzun süre boyunca Sürdürülebilir olmasının sonucunda maskenin dahi kaldırılabileceği şeklinde kararlar çıkıyordu.

Bu iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesinden sonra Özellikle de 65 yaş üzeri vatandaşlar uzun zamandır içerde kalmak zorunda kalıyorlardı Bu da onları Aslında rahatsız ediyordu.

Koronavirüsü vaka sayılarındaki azalışın bu şekilde devam etmesi ile beraber, başta büyükşehirler olmak üzere 65 yaş üstü vatandaşlar için kısıtlamalar kademeli bir şekilde kaldırılacak.

Editör: Wan Haber