İstanbul Adalar'da Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan atlar Hatay Dörtyol Belediyesi'ne gönderilmişti. 50 adet çip takılı olan atlarla ilgili ortaya atılan iddialar sosyal medyanın gündemine oturdu. 

50 at nerede? Olayı nedir? Çipli atlar kayboldu mu?

50 AT NEREDE? OLAYI NEDİR?

İstanbul'da Millet İttifakı'nın adayı olan Ekrem İmamoğlu. belediye başkanı seçildikten sonra İstanbul Adalar'da atlara yapılan zulme engel olmak için harekete geçmişti. İmamoğlu, Adalar ilçesinde düzenleme gerçekleştirerek atların sürdüğü faytonların yerine elektirikli faytonlar getirmişti. Buradan alınan atlar ise çeşitli kurumlara gönderilmişti. Adalar'da emekliye ayrılan 50 at ise MHP yönetimindeki HAtay Dörtyol Belediyesi'ne hibe edildi. Çip takılı olduğu belirten atların ortadan kaybolduğu iddia edildi. Konu sosyal medyaya malzeme oldu. 

ÇİPLİ ATLAR KAYBOLDU MU?

Atlarla ilgili çıkan haberlerin ardından İStanbul Büyükşehir. Hatay Dörtol Belediyesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. KRT TV’den Çağdaş Ulus’un haberine göre, savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatırken, atlardan sorumlu Dörtyol Belediyesi personelinin ve belediye yetkililerinin ifadesi alındı. Atların ne olduğu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

SOSYAL MEDYA SALLANDI

Twitter'da 50 at nerede? başlığıyla konu gündem olurken. bir çok sosyal medya kullanıcısı atların sucuk yapımında kullanılmasından endişe ettiklerini belirttiler. Bununla birlikte sucuk kelimesi de en çok konuşulan konular arasına gitdi. 

Editör: Wan Haber