İslamın farzları arasında yer alan hac ibadeti her yıl müslümanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl Kovid pandemisi sebebiyle hac ibadetini yerine getiremeyen müslümanlar bu yıl için araştırmalar başladı.

Peki 2021 hac başvuruları ne zaman başlıyor? Hac kayıtları başladı mı? 2021 hac ücreti ne kadar? İşte hacı adaylarının merak ettiği soruların yanıtı...

Müslümanların her yıl gerçekleştirdiği hac ibadeti, yılın onbirinci ayında yani Kasım ayı itibariyle çekilen kura sonucu belli oluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilen kura sonucu hacı adaylarının yıl içerisinde Suudi Arabistan'a gidip gitmeyeceği belirleniyor. Kurada ismi geçenler hac hayalini gerçekleştirmiş olurken aynı zamanda farz olan ibadetini de yerine getirmiş oluyor. 

Belli bir kazanca sahip olan kişilere farz olan ibadet için Suudi hükümeti ülkelere kota belirliyor. Ülkeler belirlenen kota doğrultusunda kaç kişi gönderileceğini tespit ediyor.

2021 YILINDA HAC VAR MI? 

2020 yılı tüm Dünya'da koronavirüs pandemisinin başladığı yıl olarak belirlendi. Pandemi ile birlikte Suudi Arabistan hükümeti geçtiğimiz yıl dış ülkelerden hacı adayı kabul etmeyeceğini açıkladı. Geçtiğimiz sene sadece ülke vatandaşları Kabe'ye giriş yapabilmişti. Pandemi kurallarına uygun olarak Suudi Arabistanlılar ibadetlerini yerine getirebilmişti. 

Bu yıl hac ibadetinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Pandeminin halen devam etmesi ve mutasyon riskinin de ortaya çıkışıyla birlikte hac vazifesinin yapılacağı Suudi Arabistan'da hükümet tarafından nasıl bir karar alınacağı merak konusu haline geldi. Şu ana kadar konu hakkında kesin ve resmi bir açıklama yapılmadı. 

2021 HAC KURALARI NE ZAMAN?

Her yıl hac kuraları Kasım ayında geçrkleştiriliyor. Kura sonucu kimlerin hacca gideceği Ocak ayında belli oluyor. İsimlerin belli olmasının ardından kişilere bilgilendirmede bulunuluyor. 

2021 HAC ÜCRETİ NE KADAR?

2020 yılında yapılan açıklamada 1 kişi için hac ücretinin 26 bin liradan başladığı açıklanmıştı. Hac üretlerinin şu an için kesin ve net ne kadar olacağı yapılan resmi açıklamayla belli olacak. 

Editör: Wan Haber