Koronavirüs pandemisi ile birlikte Açık cezaevinde kalan mahkumlar izin verilerek salıverilmişti. Bir çok mahkum izinlerin uzatılıp uzatılmadığı konusunda internet üzerinden araştırma yapmaya başladı. 

Açıkcezaevi mahkumları için izin süreleri uzatıldı mı? Ne kadar uzatıldı ve izinler ne zaman bitecek? İşte merak edilen soruların yanıtı...

Açık cezaevinde kalan vatandaşlara pandemi kuralları nedeniyle izin verilmişti. Vatandaşlar cezaevlerinden çıkabilirken izinler bittiğinde yeniden kalan cezalarını çekmek üzere cezaevlerine geri dönecek.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlülerin izin sürelerinin 30 Kasım tarihi itibariyle 2 ay daha uzatıldığını açıklamıştı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden COVID-19 izniyle ilgili duyuru yapılmıştı.

Duyuruda 7242 sayılı kanun kapsamında bazı hükümlüler için uygulanan corona virüsü izninin 2 ay daha uzatıldığı belirtildi.

MAHKUM İZİNLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Cezaevinden izinli olarak çıkan mahkumlar için süre 30 Kasım'da yapılan duyuruyla 2 ay daha uzatılmıştı. Buna göre 30 Ocak tarihi itibariyle izinler sona erecek. Adalet Bakanlığı'ndan konu ile ilgili henüz yeni bir açıklama gelmezken, duyuru yapılması halinde bu sayfadan okuyucularımızla paylaşılacaktır. 

Editör: Wan Haber