Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çiçekçilerin hizmet verip vermeyeceği merak konusu olmuştu. İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili ek genelge yayınlayarak çiçekçilerin hizmet verebileceğini açıkladı.

Peki çiçekçiler hangi günler açık olacak? 14 Şubat Sevgililer Günü çiçekçiler açık mı? Saat kaça kadar açık olabilecek ve evlere servis hizmeti yapılacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtı...

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ ÇİÇEKÇİLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'ndan il valiliklerine gönderilen ek genelge ile çiçekçiler yani çiçek satışı gerçekleştiren işletmeler  12 Şubat Cuma günü saat 20:00 ile 00:00 saatleri arasında evlere servirs yapabilecek.

13 Şubat Cumartesi ve 14 Şubat Pazar günleri de 10:00 ile 17:00 saatleri arasında iş yerinden evlere servis hizmeti verebilecekler. Saat 17:00'den sonra gece 00:00'a kadar evlere servis yapılabilecek. 

SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR? NEDEN KUTLANIR? İŞTE TARİHÇESİ

Sevgililer Günü Ropma İmparatgorluğu'ndan bu ayan kutlanan bir gündür. 

Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu.

15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat'ta genç erkeklerin ve genç kızların isimleri yazılı kura ile bayram boyunca 'çift' olma alışkanlığı vardı.

Editör: Wan Haber