Bütün dünyayı can alarak etkisi altına alan kovid-19 salgını ile ilgili aşılama faaliyetleri Türkiye’de de başladı. Sağlık Bakanlığı aracılığı ile MHRS sistemi uygulaması üzerinden kolay bir şekilde koronavirüsü aşı randevusu alınabilecek.

 Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz Kurumu aracılığı ile 14 günlük süren analizlerin sonrasında covid-19 aşısı için acil kullanım onayı verilmişti.

Sağlık personel başta olmak üzere yaşlı bakım evleri ile kurumlarında kalanlara aşı yapılacağı açıklanmıştı. Peki aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ekranı ile aşı randevusu nasıl alınır?

İşte karşınızda Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşı randevusu alma ekranı!

Türkiye’de koronavirüsü aşısını ilk olarak Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin koca olmuştu. Ondan sonra Ankara şehir Hastanesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da koronavirüsü aşısı oldu ve yaklaşık olarak 1 ay sonra ikinci aşı uygulamasına geçileceğini ve kendisinin de aynen bu şekilde bu aşağı yaptıracağını söylemişti.

Milyonlarca vatandaş Koronavirüsü aşısı nasıl olunur? Aşı olmak için neler yapılması gerekir? Sorularını arama motorlarında sormaya başladılar.

Bir vatandaş, hastaneye gidip “merhaba ben aşı olmak için geldim” diyemeyecek. Bu nedenle bir randevu sisteminin oluşturulması gerekiyor.

Koronavirüs Aşısı Başvurusu Nasıl Yapılacak?

  1. Yöntem: Koronavirüsü aşısı olmak amacıyla Merkezi Hastane Randevu Sistemi yani (MHRS) uygulaması üzerinden, http://www.mhrs.gov.tr/

  1. Yöntem: 182’den randevu alınarak koronavirüsü aşısı başvurusu yapılabilecek.
Editör: Wan Haber