Koronavirüsünün, dünyayı sağlık ve ekonomi başta olmak üzere pek çok konuda olumsuz etkilemesi ile beraber ekonomik alanda sarsıntılar meydana geldi. Günümüzde de halen kendini yoğun bir biçimde gösteren ekonomik problemleri azaltmak ve kadın girişimcilere alan yaratmak amacıyla destek veriliyor.

 Kız kardeşim projesi sayesinde pek çok kadın girişimciye destek verilmesi sağlanacak. Binlerce kadın girişimci ise kız kardeşim hibe başvurusu araştırması yapmaya başladı.

Kız Kardeşim Hibe Projesi Başladı!

Yaş aralığı 15 ile 55 arasında bulunan kadınların başvuru gerçekleştirebileceği Kız kardeşim projesi pek çok kadına destek sağlayacak.

Finansal kaynakların yönetilmesi ve ekonomik dünyada yer bulabilmeleri açısından sağlanan bu destek, sosyal medyada da oldukça yer buldu. Kız kardeşin projesi çok yönlü olmasından ötürü olarak online eğitim verilecek. Verilecek olan bu eğitimde finansal kaynakları yönetmek, gelişim ve ekonomik dünya hakkında çeşitli bilgiler verilecek.

Kız Kardeşim Projesine Nasıl Başvuru Yapılır?

Hibe desteğinin alınması açısından kadınları 4 aşama bekliyor.

  • İlk etapta kız kardeşim.net uygulaması üzerinden verilecek olan online eğitimlerin tamamlanması gerekiyor. Burada verilecek olan eğitimler yeme ve içme piyasası üzerinden meydana gelecektir.
  • İkinci aşama ise kız kardeşim.net uygulaması üzerinden eğitimlerini tamamlayan işletme sahipleri online bir şekilde başvuru gerçekleştirecektir.
  • Üçüncü aşamada ise il bazında en çok puanı alan kadın girişimciler, Online bir şekilde gerçekleştirilecek olan kız kardeşin hibe programı kapsamına katılacak.
  • Dördüncü etapta ise 2 gün sürecek olan hızlandırılmış Eğitimlerle ders alınacak bu eğitimlerin tamamlanması sonrasında da destek sağlanacak.
Editör: Wan Haber