Ziraat Bankası'nın dokuz aylık net kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.0 artışla 3 milyar 26 milyon liraya yükseldi.

Ziraat Bankası'nın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yolladığı bilançosuna göre, net kârı üçüncü çeyrekte ise, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artışla 1.02 milyar liraya çıktı.

YÜZDE 19.7 ARTIŞ GÖSTERDİ

Bankanın KAP'a gönderdiği solo bilançosuna göre üçüncü çeyrek sonunda krediler ve alacakları da 2013 sonuna göre yüzde 19.7 artışla 132.9 milyar liraya ulaştı.

Ziraat Bankası'nın Eylül sonu itibarıyla aktif büyüklüklerinin, geçen yıl sonuna göre yüzde 15.0 artışla 238 milyar liraya, gayri nakdi dahil toplam kredileri de 170,3 milyar liraya çıktı.

Bankanın 3. çeyreğe ilişkin finansal verilerini değerlendiren Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın,"Bu yılın ilk 9 ayında açılan 28 şubemizin yanı sıra ATM sayımızı 581 adet artırmış bulunuyoruz"dedi ve Eylül sonu itibariyle toplam şube sayısının 1,661 ve ATM sayısının da 5 bin 934'e çıktığını belirtti.

Aydın, "Şube dışı kanallardan gerçekleştirilen işlemlerin toplam işlemler içindeki payı bu yıl yüzde 62'den yüzde 78'e yükselmiş bulunmaktadır. Bu durum, müşteri ilişki yönetimi ve operasyonel etkinlik kabiliyetimizi artırmamıza destek olmaktadır" dedi ve ekledi:

"Ana misyonu tarımın desteklenmesi olan bir banka olarak bu konudaki stratejimizi; temel tarım bankacılığından endüstriyel tarım bankacılığına geçişin temin edilerek değer zincirinin doğru kurulmasına katkı sağlamak olarak belirlemiş durumdayız."

"YAKLAŞIK 151 MİLYAR LİRA MEVDUATA SAHİBİZ"

Tarım sektörüne verilen kredilerde, sübvansiyonlu krediler hariç yüzde 26 büyüme sağladıklarını da belirten Aydın, "Bu yılın 3. çeyreğinde toplam mevduatta yüzde 4 büyüme kaydetmiş olan Bankamız, yaklaşık 151 milyar lira mevduata sahip bulunmaktadır" dedi.

Temmuz ayında 750 milyon dolar tutarındaki Eurobond ihracı gerçekleştirildiğine de işaret eden Aydın,"Orta vadeli tahvil programı çerçevesinde toplamda temin edilmiş olan kaynak tutarı yaklaşık olarak 1 milyar dolar seviyesinde bulunuyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Uluslararası finans kuruluşlarından temin edilmiş olan 700 milyon dolar dahil olmak üzere toplam alınan krediler 5.2 milyar dolar büyüklüğe ulaşmış bulunuyor."

Editör: Wan Haber