Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Türkiye'de 2003'ün başından 2012'nin sonuna kadar yabancılara toplam 137 milyon metrekare taşınmaz satıldığını, yabancıların en çok rağbet ettiği illerin başında Yozgat'ın geldiğini söylemesi üzerine açıklama yapan Yozgatlı emlakçılar, yabancı uyruklulardan ziyade çifte vatandaş olan ya da Türk vatandaşlığından çıkan Yozgatlıların çok sayıda emlak aldığını bildirdi.
Yozgat'ta gayrimenkul alım satımı yapan emlakçılardan Muammer Yılmaz, Yozgat'ta bire bir yabancı uyruklu kişilere gayrimenkul satmadıklarını belirterek, "Yurt dışında çok sayıda Yozgatlı bulunmaktadır. Yıllar önce yabancı devletlere çalışmak için giden hemşehrilerimizin bir kısmı çifte vatandaşlık hakkını elde etmiş ya da karşı devletin vatandaşlığına geçmiştir. Bu vatandaşlarımız, memleketiyle bağlarını koparmamış, kendi mülkünün yanında yine mal edinerek memleketine yatırım yapmıştır. Bundan dolayı Yozgat'ta yabancı uyruklu vatandaşlara daha fazla mülk satılmış gibi gözükebilir" ifadelerini kullandı.
Yine emlakçılardan Bekir Şengül de Yozgat'ta kendilerinin şahsen bir yabancıya gayrimenkul satmadıklarını ve aracı olmadıklarını ifade ederek, "Ancak yurt dışında yaşayan ve Türk vatandaşlığından çıkmış veya çifte vatandaşlık hakkı elde etmiş Yozgatlılara satışlarımız olmaktadır" diye konuştu.
Mehmet Saygı isimli emlakçı da uzun yıllardır emlakçılık yaptığını belirterek, "Gazete ve televizyonlarda Yozgat'tan yabancı uyruklu vatandaşlara gayrimenkul satıldığı söyleniyor ancak ben hiç satış yapmadım. Keşke yabancılara satış yapılsa da ülkemize yatırım gelse. Almanya'da, Fransa'da birçok devlette çok sayıda Yozgatlı yaşıyor, bunların Yozgat'ta kendi mülkleri var. Bu hemşehrilerimiz çifte vatandaş statüsüne geçtiği için arazileri de yabancı uyruklu bir kişiye geçmiş gibi gözükebilir" şeklinde konuştu.
Yozgat'ta 2003-2012 arasında 9 milyon 601 bin 463 metrekaresi ana taşınmaz olmak üzere toplam 9 milyon 615 bin 443 metrekare taşınmaz satıldığı belirtilmişti.
(ÖE-ZB-GS-E)

05.02.2013 12:23:30 TSI

Editör: Wan Haber