Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaklaşık 1 milyar 262 milyon tl'lik destek ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını ifade etti.

Hububat desteği çerçevesinde, 155.179 kişiye yaklaşık olarak 762 milyon 500 bin lira, yem bitkileri desteği bağlamında ise, 226.070 çiftçiye yaklaşık olarak 500 milyon lira hesaplara yatırılmaya başlandı.

Hayırlı Olsun

Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yapmış olduğu açıklamada hububat (Buğday) desteği bağlamında, 155.179 çiftçiye yaklaşık olarak 762 milyon 500 bin TL, yem bitkileri desteği kapsamında ise, 226 070 çiftçiye yaklaşık olarak 500 milyon TL, 12 Şubat tarihi itibariyle hesaplara yatırılmaya başlandığını ifade etti.

Tüm bu ödemeler kapsamında Çiftçilere yaklaşık olarak 1 milyar 200 62 milyon TL ödeme yapılacaktır. Şeklinde konuştu.

Bu ödemelerin Çiftçilere hayırlı olmasını temenni eden Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin tarım politikalarının dur durak bilmeden istihdam amaçlı yoluna

Devam edeceğini ifade etti. Türkiye'nin tarım politikaları ile ilgili üretim mekanizmalarını tekrar devreye sokmak amacıyla Türkiye'nin var gücü ile hareket ettiğini ve tarım politikaları ile ilgili kesinlikle çiftçileri ezdirmeyeceklerini de sözlerine ekleyen Bekir Pakdemirli, konu ile ilgili çiftçilerimizin özellikle de gübre, mazot desteklerini almaları amacıyla Devletin bütün imkanları kendileri için seferber edilmiştir, edilmeye de devam edilecektir. Şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber