Devlet tarafından vatandaşlara geri ödemesiz para destekleri verilmektedir fakat binlerce insanların bu desteklerden haberi yok. Verilen geri ödemesiz destekler hangileridir?

Salgın sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara devlet tarafında para yardımı yapıldı. Ve vatandaşlarımızı haberi olmayan ekonomik destek paketleri var.

2022 aylığı

Bu destek paketi yardıma ihtiyacı olan kişilere5 adet aylık destek bağlanıyor. Bu destekler sırasıyla, 65 aylığı, %40-69 engelli aylığı, %70 ve üzeri engelli aylığı, 18 yaş altı engelli aylığı ve silikozis aylığı olarak biliniyor.

 Eşi vefat etmiş olanlar

Eşi vefat eden kişilerin SGK'sı yok ise aylık 325 TL olarak 2 ayda bir 650 TL geri ödemesiz destek yapılıyor.

Kadınlara verilen ekonomik destek

Kendi ekonomisine katkı sağlamak için iş kuran ev kadınlarına 15 bin TL'ye kadar faizsiz ve uzun vadeli kredi desteği veriliyor.

Doğum ücreti

Çocuk yapanlara çocuk başına destek veriliyor. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonrasındaki çocuklar için ise 600 TL ödeme yapılıyor.

Çoklu çocuk desteği

Ekonomik desteğe ihtiyacı olan çocuklu ailelere verilen destektir. Yaşları 0 - 24 arasında olan çocukların bakımı için çocuk başına aylık 150 TL ödeme yapılıyor.

Asker ailesi yardımı

Askerli yapan vatandaşa ise resmi nikahlı eşine, bekar ise annesine, annesi hayatta değil ise babasına aylık 400 TL, iki aylık 800 TL destek yapılıyor. Ödemeler en fazla 1 sene boyunca yapılıyor.

Editör: Wan Haber