Yeni kontrollü normalleşme ve ilkbahar ayları ile düğün sezonu da başlamış oldu.  Kuyumcular, düşük ayarlı 'Suriye altını' konusunda vatandaşlara çağrıda bulunarak aldıkları altına dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu. 

Konuya ilişkin Haber7.com’a açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Suriyeli vatandaşların sayısının artmasıyla Türkiye’deki Suriyeli kuyumcuların sayısı da artama başladı. Herkes adet, gelenek ve göreneklerine göre farklı ayar ve modellerde altın satıyorlar. Suriyeli vatandaşlarımızın kullandığı altınlar genelde 21 ayardadır. Bizde 22 ayar, 18 ayar veya 14 ayar gibi değişik altınlar satılırken onlar 21 ayar altını satıyor. Bu nedenle piyasalarda 21 altın artış yaşanıyor. Vatandaşlarımız her gördüğü altını 22 ayar olarak düşünmesinler. Bu nedenle altın alanlar aldıkları ürünün kaç ayar olduğunu mutlaka sormalılar.” dedi.

Art niyetli insanların 21 ayar altınları internetten 22 ayar olarak satışa çıkardığına da dikkat çeken Memiş, vatandaşların kampanya veya indirim yaptık söylemlerine inanmamaları konusunda uyardı. 

Editör: Wan Haber