Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) üyesi iş adamları, Kırım'a 4 günlük iş gezisi düzenledi. İkili iş görüşmelerinin yapıldığı organizasyona Van ve çevre illerden 23 iş adamı katılırken, Kırım’dan; Kırım Başbakan Yardımcısı, Tarım Bakanı, Kalkınma Bakan Yardımcısı ve 150’nin üstünde iş adamı katıldı.

 

Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) ve Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) üyesi iş adamları, Kırım'a düzenledikleri iş gezisinden döndü. Doğu Anadolu Bölgesi'nden 23 iş adamının Simferopol kentinde katıldığı programda mobilya, inşaat ve gıda sektörlerinde somut anlaşmalar yapıldı. Söz konusu sektörlerde önümüzdeki günlerde ihracat yapılması bekleniyor.

 

Gezi hakkında bilgi veren DASİDEF Başkanı Osman Dolar, Kırım'da gerçekleştirilen fuarda giderlerin DASİDEF üye iş adamları ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) desteğiyle karşılandığını belirtti. Dolar, bu tarz organizasyonlara katılmayı ve bunu sürekli hale getirmeyi kendilerine bir hedef haline getirdiklerini söyledi.

 

Programda çok olumlu iş anlaşmaları gerçekleştirdiklerini belirten Dolar, "Bölgemize yatırım yapmak isteyen Kırımlı iş adamları dostlarımıza her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söyledik. 4 günlük programda iş adamları heyetimizin dış ticaret adına olumlu mesafeler kaydettik. Üyelerimizin uluslararası ticarete açılmalarını sağlamak için çalışıyoruz." diye konuştu.

 

VASİAD Üyesi iş adamı Zübeyir Aydın, bu tür organizasyonların bölgedeki işadamların ithalat ve ihracat yapmaları için çok önemli olduğunu ifade etti.

 

Van'da da VASİAD'ın bu tür iş gezilerine öncülük etmesi kendileri için önemli olduğunu dile getiren Aydın, "Bölgemizde faaliyet gösteren işadamlarımızın sanıldığı gibi illa büyük sermayelerle değil küçük ya da ortaklıklarla da çok rahat yurt dışında iş kurulabileceği bu anlamda risk almaktan çekinmemek gerekiyor. Ayrıca üyesi olduğumuz TUSKON'un dünyanın 141 noktasında bulunan temsilciliklerinin de bu anlamda çok önemli rol oynadıklarını ve ülkemizin ithalat ve ihracatına katkılarının göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber