WanHaber - Özel

Koronavirüs salgını ile birlikte bir çok işyeri faaliyetine ara verirken, Türkiye genelinde milyonlarca insan ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Özellikle hizmet sektöründe çalışan işçiler, kazandıklarıyla evlerinin geçimini sağlamaya çalışırken, iş yerlerinin kapanmasıyla kara kara düşünmeye başladı.

YARDIMLAR KİMLERE VERİLİYOR?

Van’da da korona virüs salgını sonrası ekonomik sıkıntı içerisine giren bir çok insanın olduğu biliniyor. Daha önce dar gelirlilere verileceği açıklanan 1000 TL yardımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na kayıtlı vatandaşlara ödeneceği açıklanmıştı. Van’da bu yardımı almak isteyen bazı vatandaşlar açıklamaya rağmen kent genelinde sosyal yardımlaşma vakıflarına başvurmuş ancak elleri boş dönmüştü.

ŞİMDİ 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATILDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası' kapsamında toplanan paraların nasıl dağıtılacağı ile ilgili de bilgi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz bize yeteriz Türkiyem' diyerek başlatılan bu kampanya için, amacın dar gelirli vatandaşlara ilave destek sağlamak olduğunu açıkladı.

VAKIFLAR VE MUHTARLAR BELİRLEYECEK

Her ilde ve ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların belirlenerek yardımların kendilerine sunulacağını ifade eden Erdoğan, "Gerekirse muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz" diye konuştu.

WANHABER’E YARDIM ÇAĞRILARI!

Koronavirüs salgını sonrası Van’da yaşayan bir çok vatandaş, WanHaber aracılığıyla yardım çağrılarını iletiyor. Sitemizde yer alan haberlere yorumlar yazan vatandaşlar, çektikleri zorlukları anlatarak yardıma ihtiyaçları olduğunu belirtiyor.

Editör: Wan Haber