WanHaber - Özel

Yeni tip koronavirüs Covid-19'un Türkiye'de de etkili olmasının ardında başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm kurumlardan evde kalın çağrısı yapıldı. Vatandaşın salgından etkilenmemesi için kafe, restonran ve kahvehanelerin yanısıra toplu etkinlik alanları ile düğün salonları kapatıldı. Düğün salonlarının kapatılması ve toplu halde yapılan etkinliklerin iptal edilmesi üzerine Mart ve Nisan aylarında yuvu kuracak olan çiftler büyük hayal kırıklığı yaşadı. Düğünlerin iptal edilmesi ve ertelenmesi yaz aylarını hareketli geçiren mobilya sektörünü de etkiledi.

MOBİLYACILAR SİNEK AVLIYOR

Koronavirüs nedeni ile Türkiye genelinde olduğu gibi olduğu gibi Van'da da birçok düğün ve etkinlik iptal edildi. Düğünlerin ertelenmesi üzerine ev kurma hazırlığında olan çiftler de beklemeye çekilirken, mobilyacılık sektörü kan ağlamaya başladı. Van merkezinde bulunan birçok mobilya mağazası virüs nedeni ile düğünlerin ertelendiğini ve normalde  çok hareketli olması gereken Mart ve Nisan aylarında satışların %90 oranında düştüğünü ifade etti. Mobilyacıların yanı sıra beyaz eşya satışlarında %80 - %90 düşüş yaşandı.

ÇALIŞANLAR DA ETKİLENDİ

Van'da mobilya ve beyaz eşya sektöründeki düşüş üretim ve satış alanında çalışanları da etkiledi. Birçok mağaza çalışanlarına ücretsiz verirken, bu sektörde hizmet veren bazı vatandaşlar işsiz kaldı. Esnaf, koronavirüsün üretimden satışa binlerce vatandaşı etkilediğini ifade etti. Sektörde, koronavirüsün Haziran - Temmuz aylarında etkisini yitireceği ve bu aylarda satışların eski hareketliliğine kavuşacağı tahmin ediliyor.

ESNAFTAN EVDE KALIN ÇAĞRISI

Yeni tip koronavirüs Covid-19 nedeniyle satışları neredeyse durma noktasına gelen mobilya ve beyaz eşya sektöründe hizmet veren esnaf vatandaşa evde kalın çağırısında bulundu. Bir an virüsün etkisini yitirmesi piyasananın eski haline dönmesini istediklerini belirten Van esnafı, vatandaşların mecbur kalmadıkça evlerinde kalmalarını ve salgın bu şekilde daha hızlı sona ereceğini dile getirdi

Editör: Wan Haber