Wan Haber - Haber Merkezi

Covid-19 adlı virüsün yol açtığı salgın sebebiyle çalışma performansında gerileme yaşanan işyerleri için uygulamaya sokulan kısa çalışma ödeneği, Van’da büyük ilgi gördü. AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetin aldığı karar gereğince olağanüstü hallerde 3 aylık uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneğinin aktif hale getirildiğini söyledi.

Kısa çalışma ödeneği başvuruları hakkında da bilgi veren Türkmenoğlu, ”Van’ımızın değerli işverenleri mevcut çalışanlarının işine son vermeden 3 aylık kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilirler. İş yerinde çalışanlarının son 3 yılda 450 gün primi olan ve son 60 günü kesintisiz olan işçilerin çıkışları verilmeden kısa çalışma ödeneğinden faydalandırmak üzere İŞKUR bünyesinde oluşturulan [email protected] elektronik ortamda başvurular alınmaktadır. Bugüne kadar mail ortamında toplam Bin 800 işverenimiz müracaatta bulunmuştur. Yapılan incelemenin ardından uygunluğu görülen Bin 370 işyerimiz bünyesinde çalışan toplam 11 bin 42 kişi bakanlığımıza bildirilmiştir. Vatandaşlarımız başvurularını vaniskur.gov.tr den elektronik olarak yapabilirler. Ayrıca yine bugün itibari ile ilimizde ve diğer illerden işine son verilip ilimize gelen işsiz vatandaşlarımızdan toplam 4 bin 993 kişi işsizlik sigortası için başvuru yapmıştır. 

İşverenlere ve işsizlere yönelik yapılan bu çalışmalardan dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize, Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlığına şükranlarımı sunar, ayrıca Van İŞKUR İl Müdürlüğünde bu çalışmalarda emeği geçen yöneticilere ve tüm çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: Wan Haber