TKDK'nın 10. çağrı ilanı ile ilgili bilgi veren TKDK Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren başvuruların kabul edileceğini ve iki ana başlıkta bu hibelerin dağıtılacağını bildirdi.

TKDK Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" kapsamında, et veya süt üretimi için besicilik tesisleri, hindi veya kaz yetiştiriciliği için kümes kurulumları ve mevcut yumurta üreten işletmelerin modernizasyonunun yapılabileceğini, hibe oranının %50-70 arasında değiştiğini ve bu tedbire son başvuru tarihinin 16 Mart 2021 olduğunu belirtti.

Başak ayrıca, "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" kapsamında ise KOSGEB üyesi olan işletmelerin süt işleme, süt toplama, peynir altı suyu işleme, kırmızı et kesimhane ve parçalama, mevcut işletme olmak şartıyla et işleme, su ürünleri işleme ve meyve sebze işleme amaçlı paketleme ve soğuk hava depolarının kurulumuna destek verileceğini, hibe oranının %40-50 arasında değiştiğini ve bu tedbire son başvuru tarihinin de 23 Mart 2021 olduğunu ifade etti.

Desteklerin yapım işleri, makine ekipman alımları, hizmet alımları ve görünürlük harcamaları için verildiğini ve ayrıca % 18 KDV muafiyeti sağlandığını belirten Başak, "Yatırımcılarımızı ve üreticilerimizi hibe desteği alabilecekleri sektörler ve yapabilecekleri yatırımlar hakkında ayrıntılı bilgi almak ve açılan başvuru çağrı döneminde proje sunmak üzere TKDK Van İl Koordinatörlüğümüze davet ediyorum" dedi.  Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber