WanHaber - Özel

İçişleri Bakanlığı tarafından Korona virüse tedbir amaçlı birçok işyerinin faaliyetlerine ara verilmesi kararlaştırılırken, Türkiye’nin dört bir yanından belediyeler süreç içerisinde kiracıları olan işletmelerden ücret almayacaklarını açıkladılar.

VAN’DA BELEDİYELER SESSİZ

Ülke genelindeki belediyelerin kararı olumlu karşılanırken, Van’da konu ile ilgili belediyelerin tepkisiz kalması dikkatlerden kaçmadı. Belediyelerin kiracısı olan ve süreç içerisinde iş yerlerini kapatarak maddi sıkıntı yaşayan bir çok esnaf verilecek kararı merakla bekleniyor.

EDREMİT BELEDİYESİ ERTELEMEKLE YETİNDİ!

Edremit Belediyesi, önceki günlerde bir açıklama yaparak kiracılarının borçlarını 3 ay süreyle erteleyeceğini açıkladı. Vatandaşlar ise erteleme yerine iş yerlerinin kapalı kaldığı süre boyunca kira alınmamasını talep ediyor. Kentteki diğer belediyeler konu ile ilgili henüz bir karar açıklamadı.

VASKİ’DEN SÖZDE ÖDEME KOLAYLIĞI!

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi, dün ajanslar aracılığıyla ‘ödeme kolaylığı’ yaptıklarını duyururken, vatandaşların fatura ödemelerini internet üzerinden gerçekleştirebileceklerini açıkladı. Daha önceden de uygulanan ‘online ödeme’ durumunun ‘ödeme kolaylığı’ şeklinde vatandaşlara duyurulması, herkes tarafından tepki topladı.   

VATANDAŞLARIN ÇIĞLIĞINA KULAK VERİN!

Diğer kentlerdeki belediyeler vatandaşlarını mağdur etmeme adına süreci yönetmeye çalışırken Van’daki belediyelerin somut bir adım atmaması tepki topluyor. Kentte yaşayanlar zorlu süreçte belediyelerden bazı ekonomik kararlar alınmasını talep ediyor.  

Editör: Wan Haber