Van'ın Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı, Covid-19 tedbirleri kapsamında 24 Mart 2020 tarihinde araç yaya ve geçişlerine kapatıldı. İran tarafından geçişlerle ilgili kısıtlamaların tamamen kaldırılmasıyla Kapıköy Sınır Kapısı, 9 Ekim’de yeniden geçişlere açıldı. Gümrük Kapısı’nın açılmasıyla beraber İranlı turistler, tekrar Van’a akın etmeye başladı.

2022 yılına eğlenerek girmek isteyen İranlılar, yılbaşında da Van’ı tercih etti. Gündüz alışveriş yapan İranlılar, gece vakitlerinde de eğlence mekanlarını doldurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, sınır kapısından Van’a, 2021 yılının Aralık ayında 17 bin 207 yabancı ziyaretçi giriş yaptı. Ocak ayında ise kente 10 bin 119 yabancı ziyaretçi giriş yaptı.

‘İyi bir rakam’

Konuyla ilgili Wan Haber’e konuşan turizmci Murat Beyaz, giriş yapan yabancı ziyaretçi sayısının iyi olduğunu belirtti. Beyaz, yapılacak çalışmalarla daha iyi rakamlara ulaşılacağını dile getirerek, “Şehrimiz için düşük sezon olarak tabir ettiğimiz Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ki rakamlar elbette kötü olarak değerlendirilemez. Düşük sezon olmasından kaynaklı gelen turist sayısının iyi bir rakam olduğunu düşünüyorum. Bu rakamlar bize biraz da eğer üstüne düşersek ve değerlendirebilirsek düşük sezonu da daha iyi rakamlara ulaştıracak bir yola sokabiliriz” dedi.

Fatma Polatcan / WanHaber.com ÖZEL

Editör: Wan Haber