İki aylık bir aradan sonra tekrar hizmete açılan Kapıköy’ün Van için ne denli önemli olduğunu dile getiren Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman ve beraberindekiler, Kapıköy Gümrük Müdür Yardımcısı Ayhan Akpınar ve çalışanları ziyaret etti. Geçişlerin yapıldığı gümrük alanını ziyaret eden heyet, daha sonra Kapıköy Gümrük Müdür Yardımcısı Ayhan Akpınar ve çalışanları ziyaret etti. Karaman burada ziyareti değerlendirerek “Yaklaşık 2 aydır kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısı ilimiz için ne kadar önemli olduğunu yaşayarak gördük. İlimizin can damarı olan Kapıköy Gümrük Kapısı mutlaka açık olmalıdır. İran’la en çok sınırı olan il olarak tek kapımız Kapıköy Gümrük Kapısı; Van ve bölge için çok önemlidir. Burada çalışan tüm arkadaşlara başarılar dileriz. Her zaman onlara destek olacağımızı belirtiriz. Kapıköy Gümrük Kapısı’nın yeniden hizmete başlaması için çaba gösteren, emek veren herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

DOĞUSİFED Temsilcisi Müslim Erbay da, Kapıköy’ün Van ve çevresindeki iller için çok önemli olduğunu belirterek, “Kentin can damarı olan Kapıköy Van için çok önemli bir ekonomik değerdir. Kapıköy’ün tekrar açılması kent için olumlu bir gelişmedir. Emek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kapıköy Gümrük Müdür Yardımcısı Ayhan Akpınar ise, amaçlarının yöre halkına hizmet olduğunu belirterek, “Uzun bir aradan sonra tekrar bugün çalışmalara başladık. Bugün itibari ile Türkiye ve İran arasında tekrar geçişler başladı. Her gün sabah 09.00 ve akşam 15.00 saatleri arasında halkımıza hizmet vermeye başladık. Bu kapı tüm Van halkınındır. Bizlere destek olunmasını istiyoruz” dedi.
Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Kapıköy Gümrük Müdür Yardımcısı Adnan Akpınar ve tüm çalışanlara ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti ve çalışanlara çikolata ikram ettikten sonra beraberindekilerle buradan ayrıldı.

Editör: Wan Haber