Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği ve 15 Mart-5 Nisan tarihleri arasında yapılacak alışveriş günleri, Van Valiliği önünde başlayarak Sanat Parkı’nda son bulan kortej yürüyüşüyle start aldı. Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban’ın da katıldığı kortej yürüyüşünün ardından parkta açılan stantlar gezildi.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Valisi İbrahim Taşyapan, alışverişin turistler için önemli bir konu olduğunu dile getirerek, "Ticaret odamızın öncülüğünde bu etkinliğe katkı veren bütün esnafımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel bir katılımla festivali başlattık. Festivalin ilimize, esnafımıza bol kazanç getirmesini diliyorum. Bunu geliştirerek ilerleyen dönemlerde belki yılda iki kez yapma imkanı bulabiliriz" dedi.


Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kaya ise, kentin ekonomisini canlandırmak amacıyla 20 günlük bir festival düzenlendiğine dikkati çekerek, kentte yaklaşık 2 yıldan bu yana yaşanan ekonomik durgunluğun giderilmesi konusunda festivalin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Kaya, "Umarız bu festivalin kentimiz ekonomisine büyük katkısı olur. Çok olumlu tepkiler aldık ve başarılı sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.


Sanat Parkı’nda davul zurna eşliğinde protokol üyelerinin de katılımıyla halayların çekilmesiyle etkinlik devam etti.

2-169.jpg


Kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtmak ve marka değerine katkı sağlamak için özel sektör ve kamu işbirliğiyle gerçekleştirilecek Van Shopping Fest ile perakende, turizm, yeme-içme, ulaşım, konaklama gibi birden çok sektörün harekete geçirilmesi amaçlanıyor.

3-188.jpg

4-146.jpg

5-097.jpg

Editör: Wan Haber