Konu ile ilgili açıklama yapan Van Fuar sorumlularından Şaban Oral, "Bu yıl ilkini yaptığımız Van Mobilya Fuarı yaklaşık beş aylık bir çalışma sonucunda 19 Mart Salı günü Ticaret Bakanımız sayın Ruhsar Pekcan Hanımefendi ile TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu ve değerli katılımcılarla birlikte açtık. Beklediğimizin üzerinde bir ilgiyi müşahede ettik. Bu fuarı Van'a kazandırmak için öncelikle Van'da daha sonra da Kayseri, Bursa İnegöl ve İstanbul başta olmak üzere birkaç ilde sektör temsilcileriyle fizibilite ve istişare çalışmaları yaptık” dedi.

Oral, “Mobilya fuarlarını ziyaret ettik. Van'da bu potansiyelin olduğunu farkettik ve yapacağımız bu fuar Doğuanadolu'nun en büyük fuarı olma özelliğini kazanacak. Ekonomik darboğazdan geçtiğimiz ve Van'ın kış sezonunun esnafımız açısından ağır geçtiği bu günlerde Özellikle mobilyacı esnafımıza can suyu olma özelliğinde bir fuar yapılması lazımdı ve bu perspektifte inanç ve sebatle yapılan çalışmalar nihayet Van'ımıza bir fuar daha kazandırarak başarıya ulaştı Fuara katılım önceliğinin Van firmalarında olduğu fuarımızda bu yıl 40 firma stand açtı. Fuar kampanyası fuara özel indirimlerle tatlı ve faydalı bir rekabet oluştu bu da halkın dikkatinden kaçmadı ve bu fırsatı kaçırmak istemeyen insanlar fuara adeta akın ettiler. Dağıttığımız reklam ve insörtlerle haberdar olan halkıımız sabırsızlıkla fuarı beklediler. İletişim kanallarımızla bize ulaşan insanlar fuar hakkında bilgi almak için adeta birleriyle yarıştılar. Fuarımızı tüm halkımıza duyurabilmek amacıyla görsel duysal ve sosyal medya dahil tüm reklam kanallarını azami derecede kullandık. Yaptığımız bu reklam çalışmalarıyla sadece Van ve ilçeleri değil çevre illerle beraber Tüm bölgemizden kimi mesajla kimi telefonla arayıp fuar ve kampanyalar hakkında bilgi istediler. Türkiye genelinde markalar var ve büyük indirimler mevcut. 24 Mart Pazar gününe kadar açık olacak fuarımıza tüm halkımızı bekliyoruz. Fuarımızdaki kampanya ve indirimlerden herkesin haberdar olmasını ve yararlanmasını istiyoruz. Bununla da kalmayıp fuarımızı ziyaret eden her ziyaretçimiz bir de çekilişe katılma hakkı kazanmış oluyor. Fuarın birinci gününden son gününe kadar gelen ziyaretçilerimiz çekilişe katılmak isterlerse kayıt masasında isimlerini yazdırıp son gün olan pazar günü de yapılacak olan çekilişle oturma grubundan mutfak masası takımına TV den porselen yemek takımlarına kadar yüzlerce hediyeden birini kazanabilir. Bu fuardaki amacımız önümüzdeki yıllarda Van’ı özellikle bu sektörde ve kendi bölgesinde merkez haline getirmek. Fuarımız Van’ın ekonomisine ve turizmine büyük katkılar sağladığına inanıyoruz. Böyle bir ilgiyle karşılaşacağımızı beklemiyorduk. Çok renkli ve çok verimli geçiyor.

Herkes satış yapabiliyor, insanlar memnun. Beklentimiz 30 bin civarında bir ziyaretçidir. Durgun bir dönemde Van’ın ekonomisine iyi bir katkı yapacağını umuyoruz. Van’da 40 firmanın yer aldığı fuarda ev eşyası, mobilya, mutfak yanı sıra yapı sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ürünleri tanıtılıyor” dedi.

Konu ile açıklamalarda bulunan konuşan Asrın işadamları Derneği Van Şube Başkanı Taner Han, "Van firmalarının fuarda stant açarak ürünlerini sergilediğini söyledi.

Fuarın 6 gün süreceğini belirten Taner Han; önceki yıllarda bölgemizde yaşanan ekonomik durgunluk bu tarz fuarlarla aşılacağını belirterek, şehrin kalkınmasında büyük fayda sunacaktır. Bu yıl ekonomik istikrarın normalleşmesinin işareti olarak bu yıl iki mobilya fuarı düzenlemeyi düşünüyoruz." dedi.

Van’da önemli projelerde yer aldıklarını belirten Taner Han, yerli üretim malzemeleri satarak ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ifade etti. Han, İran’ın gümrüklerini kaldırılmasının da Türk firmalarına olumlu katkı sağlayacağını kaydetti. (Van Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber