İçişleri Bakanlığı, gün içerisinde 81 il valiliğine gönderilen ek genelgede toplu eğlence mekanları da dahil olmak üzere pek çok mekanın geçici süreliğine kapatılmasını talep etti. Alınan tedbirler Van’da da uygulandı. Van’ın en işlek bölgelerinden Kültür Sokağı'nda kafe ve restoranlar kepenkleri indirdi.

ESNAF OLUMLU BAKIYOR

İçişleri Bakanlığı  tarafından yayınlanan genelgeden sonra dükkanlarını kapatan kültür sokağı esnafı adına konuşan Mete Öndül,  uygulamadan memnun kaldıklarını ifade etti. Öndül açıklamasının devamında şunları söyledi: "Sabah saatlerinde sokağa geldim.  Bütün esnaf dükkanını kapatmış ve çok hoşuma gitti ben de kapattım.  Olması gereken de bu. Tabi ki sağlık bakanlığı da gerekeni yaptı.  Biz kültür sokağı esnafı olarak faydalı buluyoruz, Hastalığın yayılmaması için,  tedbirlerin biraz daha arttırılması lazım. Burada esnafın bir mağduriyeti olacak ama toplum olarak bunu çekeceğiz.  Devletten destek isteyeceğiz. Toplum olarak biraz daha mücadele etmemiz gerekiyor. Bu felaketi en hasarla atlatmamız lazım.” dedi.

BELEDİYE DENETİMLERİ ARTTIRDI

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın talimatlarıyla dünyada hızla yayılan korona virüs tehdidine karşı umuma açık işletmelerde denetim yapıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayılan genelge kapsamında pavyon, diskotek, bar, gece kulüpleri, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dâhil ), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri ikinci bir emre kadar geçici olarak faaliyetleri durdurulmuştu. Bu doğrultuda İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İpekyolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin beraber yürüttüğü denetimler çerçevesinde ilçe merkezinde genelgeye konu olan tüm iş yerlerine ziyaret gerçekleştirilerek faaliyetlerini durdurmaları için tebliğ yapıldı. Ayrıca vatandaş ve esnaftan toplum sağlığı için alınan kararlar doğrultusunda 14 temel kurala uymaları için önemli uyarılarda bulunuldu. Yeni Doğu Gazetesi

Editör: Wan Haber