Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Süphan Gençlik Merkezi desteğiyle temin edilen 500 adet siperlik maskeyi berber, kuaför ve güzellik salonuna dağıtacaklarını söyledi.

“Esnafımızın özveri göstermesi gerekiyor”
Berge, esnafın her türlü tedbirini alarak hizmet vermesi gerektiğini belirterek, “Müşterilerimizi anlıyor olabilmemiz ve psikolojilerini de düşünerek çalışmamız son derece önemlidir. Bu konuda esnafımızın kesinlikle büyük bir özveri göstermesi gerekiyor. Bu süreci kısa zamanda atlatmak istiyorsak, hayatın olağan akışını yakalamak, ticaretin olağan döngüsünün ilimize katma değer olarak sağlanmasını istiyorsak tüm kurallara uymalıyız” ifadelerini kullandı.

“Her müşteri için dezenfekte ediliyor”
Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge’ye göstermiş olduğu ilgi nedeniyle teşekkür eden Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç da, “Temizliğimize çok dikkat ediyoruz. Alınan karar gereği 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladık ve hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. Personelimiz ve müşterimiz maske takıyor, yaptığımız işleme göre müşteri maskesini çıkarabiliyor. Kullandığımız tüm malzemeleri temizliyoruz, dezenfekte ediyoruz ve bunu her müşterimiz için tekrarlıyoruz. Saç kesimi, yıkama, boyama gibi hizmetlerde havlu, önlük gibi malzemeleri tek seferliğine kullanıyoruz. Bazı müşterilerimizin kendisinin getirdiği havlu, önlük ve tarak gibi malzemeleri kullanıyoruz. Jilet ve ustura ile sakal tıraşı yapmıyoruz, ancak makine ile kısaltma yapıyoruz. Bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetlerini geçici süreliğine vermiyoruz. Ense fırçasını geçici süreliğine kullanmıyoruz” şeklinde konuştu.  İHA

Editör: Wan Haber