Van TSO, ESOB, VASİAD, VANSİAD, İŞGEM, VANGİAD, SMMMO, TMMOB, OSB, VAN SOFÖD, Ziraat Bankası Bölge Başkanlığı, TÜMSİAD Van Şubesi ve MÜSİAD Van Şubesi temsilcilerinin katılımları ile Van Ticaret ve Sanayi Odası Dr. Atsushi Miyazaki toplantı salonunda bir araya gelen Van Ekonomi Konseyi üyeleri 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen maden ocağı kazası ve 1 Haziranda ilimiz için büyük bir önem arz eden kahvaltı etkinliği konusunda görüş alış verişinde bulundular.


Van Valiliği öncülüğünde, Van Müftülüğü ve Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın Soma’da yardıma muhtaç insanlara kullandırmak üzere ortak bir hesap açtıklarını belirten konsey üyeleri, iki büyük deprem yaşamış kentin insanları olarak Soma’da yaşanan olaya kayıtsız kalmayacaklarını ve bu konuda gereken tüm katkıyı sağlayacaklarını belirttiler.


Öte yandan 1 Haziran 2014 tarihinde ilimizin marka değerini artırmaya yönelik yapılan kahvaltı rekoru denemesi hakkında son hazırlıklara ilişkin bir değerlendirme yapan konsey üyeleri, ilimiz için büyük bir önem arz eden bu etkinliğin bir parçası olmayı toplumun her kesiminin bir görev olarak addetmesi gerekliliğine vurgu yaptılar. İlimizin tarihi bir olaya ev sahipliği yapıyor olmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirten konsey üyeleri bu konuda Van Ekonomi Konseyi olarak tüm bileşenlerimizle emeği geçen herkese sonsuz katkı sağlayacaklarını belirttiler.

Editör: Wan Haber