Çatışmalı sürecin başlaması nedeniyle kapanan Kapıköy Sınır Kapısı’nın tekrar hizmete sokulması ile birlikte Van ekonomisinde de bir hareketlenmenin olduğu bildirildi. Sınır kapısının kapanması ve yaşanan sıkıntılardan dolayı otellerin tüm etkinlikleri, programları ve üst düzey toplantıları iptal olmuştu. Birçok otelin 2016 yılı programlarına da etki eden sorun, Kapıköy Sınır Kapısı’nın tekrar açılması ile son buldu. Birçok otel şimdiden gelen rezervasyonları alırken, bu hareketliliğin ilerleyen günlerde artması bekleniyor.

“ŞİMDİDEN YILBAŞI PROGRAMLARINI ALMAYA BAŞLADIK BİLE”
Elite World Van Otel Genel Müdürü Gürkan Akbay, yaşanan olaylardan dolayı otel olarak ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Bu durumun birçok sektörde insanların işten çıkarılmalarına kadar devam ettiğini anlatan Akbay, “Sınır kapımızın da kapanması ile birlikte Van olarak ciddi bir çöküşe doğru yol aldık. Rezervasyonlarımızın çoğu iptal edildi, ilerleyen aylardaki etkinliklerin rezervasyonlarında da bir iptal söz konusuydu. Ama Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması ile birlikte gözle görülür bir hareketlilik başladı. Biz şimdiden yılbaşı etkinliklerini almaya başladık. Otel rezervasyonlarımıza bir canlılık geldi. Şu an bu hareketliliğin başındayız ama öyle inanıyorum ki ilerleyen günlerde bu canlılık ve hareketlilik artacaktır” dedi.

“İSTENİLEN DÜZEYDE OLMASA DA BİR HAREKETLİLİK BAŞLADI”
Rescate Hotel Van Genel Müdürü İrem Tinli Angün de, olaylardan dolayı ekonomik olarak ciddi sıkıntılar içerisine girdiklerini belirtti. Ama sınır kapısının açılması ile birlikte bir hareketliliğin söz konusu olduğunu dile getirdi. İlk aylardaki sıkıntılara rağmen bu hareketliliğin güzel bir gelişme olduğunu belirten Angün, “İstenilen düzeyde olmasa da bu hareketliliğin ilerleyen günlerde, haftalarda artacağını düşünüyoruz. Yaşananlar ciddi manada hem ilimiz hem ülkemiz başta olmak üzere hepimizin ekonomisine büyük bir zarar veriyordu. Ama kısa sürede sınır kapısının tekrar hizmete sokulması ile birlikte başlayan bu hareketlilik bizleri sevindirmiştir. Umarım bir daha bu tür sorun ve sıkıntılar yaşanmaz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber