Odada düzenlenen seminerde bir açıklamada bulunan KOSGEB yetkililerinden Sinan Atan, KOSGEB olarak belli bir mesleki eğitimi, belli bir seviyesi ve belli bir birikimi olan vatandaşlara eğitim sonucunda destek verdiklerini belirterek, “Vereceğimiz destek için girişimcilerimizin öncelikle gerekli olan bu ilk aşamaya katılması gerekiyor. Öncelikle bu eğitimi veriyoruz. Bu eğitim sonucunda alınacak belge ile genel olarak işletme hakkında fikirler üretmesini sağlıyoruz. 'Üretme nasıl yapılır? Girişimci kimdir? Üretim planlaması nasıl yapılır?' konularında gerekli bilgiyi almalarını sağlıyoruz” dedi.

70 saatlik olan eğitimin son 20 saatinde ise, girişimcilerin iş planı yazabilmelerini sağladıklarını vurgulayan Atan, “İş planı yazabilecek düzeye gelebilmesini sağlıyoruz ki, daha sonra KOSGEB’e veya başka yere plan sunduğunda onaylanabilsin. Eğitim sonucunda girişimciler aldıkları belge ile iş yeri kurduğu takdirde biz onlara hibeli veya kredili destek sağlıyoruz. Kuruluş aşamasında yapacağı kayıp giderleri, söz konusu iş yerinde gerekli hizmetin sağlanabilmesi için gerekli demir baş desteğini sağlıyoruz. Aylık personel, kira, elektrik gibi giderler var ise bunlar içinde 12 bin lira olmak üzere toplam 30 bin liraya kadar hibe desteğini sağlayabiliyoruz. Bunun dışında üretim yapacaksa, makine, tesisat ağırlıklı bir üretim yapacaksa 70 bin TL’ye kadar da sıfır faizli bir kredi sağlıyoruz. Bu şekilde toplam 100 bin TL destek sunmuş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitime sadece İnşaat Mühendisleri Odası üyelerinin katılabildiğini dile getiren Atan, “Bu da işi biraz daha nitelikli hale getiriyor. Diğer odalar daha çok halka açık olduğu için herkes katılabiliyor. Ama bu eğitimde iş biraz daha nitelikli hale geliyor. Bu eğitim girişimcilik adına çok güzel bir örnek olacak. Vatandaşın iş sahibi olması, iş yeri açması adına çok güzel bir örnek olacak” şeklinde konuştu.
Odada verilen eğitim çalışmaları ile ilgili konuşan İMO Van Şube Başkanı Başkanı Kamuran Turgut ise, üyelerinin KOSGEB’in vermiş olduğu destek kredilerinden yararlanabilmesi için böyle bir seminer düzenlediklerini belirterek, “KOSGEB’in üyelerimize sunmuş olduğu bu hizmetten dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

KOSGEB’TEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE SEMİNER

KOSGEB’TEN GENÇ GİRİŞİMCİLERE SEMİNER

Editör: Wan Haber