Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, imalatçılara ve Organize Sanayi Bölgeleri'nde faaliyet gösteren tüm sektörlere yönelik, "2016 Yılı Acil Destek Kredisi Protokolü" imzalandı. Türkiye geneline uygulanacak protokole göre kredi desteklerinde; 01.01.2015 tarihinden bu yana ülkede yaşanan doğal afetler ile çatışmalardan ve toplumsal olaylardan zarar gören yerlere öncelik tanınacak.

100 BİN TL VE 0 FAİZ

Sanayi odalarına ve ilgili kuruluşlara gönderilen protokole göre, kredi işletme başına 100.000 TL ve 0 faiz şeklinde olacak.

36 ay vadeli olarak uygulanacak olan kredinin ilk 12 ayı ödemesiz, geriye kalan sürede de 3'er ay eşit paylar halinde geri ödemeli olacak. 
Başvurular, dün başladı.

VAN İÇİN FIRSAT

Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, imzalanan protokolün önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Van'da esnafın bölgedeki olaylar ve doğal afetler nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Takva, bu kredilerin iş yapmak isteyen esnafa rahat bir nefes aldıracağını ifade etti.

Adil Harmancı- Prestij Gazetesi
 

Editör: Wan Haber