Milyonlarca insanın büyük umutlarla beklediği Milli Piyango yılbaşı biletleri satışa çıktı. Büyük ikramiye 120 milyon lira olarak belirlenirken Milli Piyango satışı ülke genelinde olduğu gibi Van’da da başladı. Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan milli piyango gezici bayiileri, sabahın erken saatlerinde işe koyularak kentteki vatandaşların zengin olma hayalini süslüyor.  

‘Erken olduğu için’ 

Yaklaşık 30 yıldır seyyar piyango bileti satarak geçimini sağlayan Metin Kara, bilet satışının şu an durgun olduğunu belirterek, “Bilet satışları başladı. Bu sene erken satılmaya başlandı. Diğer seneler yılbaşına 1 ay kala biletler satışa çıkıyordu. Şu anda bilet satışı durgun, erken olduğu için” dedi.  

‘Umutlanarak bilet alıyorlar’ 

Kara, ekonomik sıkıntıların bilet satışlarını iyi etkilediğini dile getirerek, “Ekonomik sıkıntılar bilet satışını kötü etkilemiyor. Aksine insanlar daha çok umutlanarak bilet alıyorlar. Eskiden 2 liraydı, şimdi 5 TL’ye çıktı. Şu an kazı kazan kartları çok iyi satılıyor. Ekonomik sıkıntılar kötü olunca, insanlar sıkıntıya girince şans oyunlarına yöneliyorlar” ifadelerini kullandı.  

‘Tadı kalmadı’ 

Van'da Milli Piyango Yılbaşı Biletleri satılmaya başlandığından bu yana bu işi yaptığını ifade eden Kerem Yıldız, bilet satışının içinden gelmediğini söyleyerek, “Eskiden 20 gün kala biz satmaya başlardık. İyi para da kazanırdık. Kârımızı yüzde 5’e düşürdüler. O yüzden bilet satmak içimden gelmiyor. Biletler çantamda, dışarıya bile çıkarmadım. İşin hiçbir tadı kalmadı” diye konuştu.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber