Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle önlemlerin en üst seviyede uygulanmaya devam edildiği ülkemizde, çeşitli sektörler de farklı önlemleri almayı ve uygulamayı sürdürüyor.

Van’da bulunan Van Kuyumcular Derneği, aldığı ikinci bir kararla, kentteki kuyumcuların kapalı olma süresini 07 Nisan 2020 tarihine kadar uzattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan, Van Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu, şunları söyledi: “Koronavirüsten dolayı tekrar işyerlerimizi kapatma kararı aldık. Daha önce aldığımız kapatma kararımızı tekrar yönetim kurulumuzla görüşüp 07 Nisan 2020 tarihine kadar uzattık. Uzmanlar her gün bu konuyla ilgili uyarılar yapıyor. 27 Mart-07 Nisan arası olan süreç çok önemli, kuluçka süresi doldu, virüsün patlaması bugünlerde başlayacak, onun için bu süreç çok önemli, tedbirli olmak lazım. Biz de tüm bu uyarıları dikkate alarak hem kendi sağlığımız için hem de vatandaşlarımızın sağlığı için ikinci bir kararla kapatma süremizi uzattık” dedi. 

Yıldırımoğlu, Van Kuyumcular Derneği olarak, vatandaşları bilgilendirme amaçlı hazırladıkları afişleri de iş yerlerine astıklarını söyledi. Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber