WanHaber - Özel

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın girişimleriyle konut kredileri faizlerinde bankalar indirime gitmiş, yüzde 0,64 oranla vatandaşların kullanımına sunmuştu. Ev alma hayali kuran vatandaşların indirim kararı sonrası yaşadıkları mutluluk kursaklarında kaldı.

VAN'DA FIRSATÇILAR YİNE HORTLADI!

Van'da konut kredisi çekerek ev alma planı yapan vatandaşlar mülk fiyatlarına yapılan fahiş zamlar sonrası adeta şoku yaşadı. Çoğu inşaat firması ve emlakçının daha önce belirlediği fiyatların yerinde yeller eserken ev sahibi olma hayali kuran vatandaşların planları başka bahara kaldı. 

10 GÜNDE 55 BİN ZAMLANDI

Van'da bir inşaat firması tarafından daha önce 180 bin liraya satılan 2+1 daire ve ofislerin fiyatı kredi oranlarının düşüyle 235 bin liraya çıkarıldı. Aradaki fahiş fiyat farkını şaşkınlıkla takip eden alıcılar büyük tepki gösterdiler.

VAN'I BÖYLE Mİ KALKINDIRACAĞIZ?

Van'da vatandaşın üstünden yüksek gelir elde etmek isteyen fırsatçılar zaman zaman ortaya çıksa da son olay herkesin sabrını taşırdı. Kalkınma çabası içerisinde olan kentin bu fırsatçılarla beraber ileriye gidemediği düşünülürken yetkililerden emlak terörüne karşı denetim yapılması istendi. 

Editör: Wan Haber