Van'ın Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyet gösteren bir özel eğitim kurumu, borçlarından dolayı kapandı. Dün sabah dershaneye gelen öğrenciler, dershanenin borçlarından dolayı kapandığını ve eğitime ara verildiğini öğrenince, durumu ailelerine bildirdi. 

‘Muhatap bulamadılar’ 

Haberi öğrenerek dershaneye gelen veliler, kendilerine muhatap bulmakta zorlandı. Yaklaşık 500 öğrencisi bulunan dershanede görüşmek için muhatap arayan veliler, duruma tepki gösterdi. Çocuklarının ortada kalmasına öfkelenen veliler, yetkililerin olaya el koymasını istedi. Velilerin bazıları ise, dershane yöneticilerine verdikleri senetlerin peşine düştü. Öğretmenler ve öğrenciler ise durumdan geç haberdar olduklarını dile getirdi.  

‘Kafasına göre karar almış’ 

Dershanede rehber öğretmenliği yapan Nuri Gökçe, veli ve öğretmenlerin konuyla ilgili önceden bilgi sahibi olmaları gerektiğini dile getirerek, “Bina şu an başka bir kişinin. Kirada aktif olarak eğitim veriyoruz. Öğrenciler ısınamıyordu. Bu konuda öğrenciler çok büyük problemler yaşadı. Velilerimizin ve öğretmenlerin önceden haberdar olması gerekti. En önemli iki kısım haberdar değil. Adam kafasına göre karar almış. Bize akşamdan denilen şey şuydu, biz sizi başka yere verdik. Biz konuştuk ve dedik ki gelin alternatif kuralım. Şu an bunların öğrenci ve öğretmenlere yapılmasının kabul görür bir yanı yoktur” dedi.  

‘Mağduruz’ 

Mağdur olduklarını belirten veli Hasan Goral, “Burası kapanacakmış dediler. Paralarını almışlar zaten. 4 bin 500 TL ben bu dershaneye yatırdım. Çocuklarımız mağdur durumda. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Hiçbir şey netleşmedi, bekliyoruz. Çocuklar sınava hazırlanıyor. Mağduruz, ortada kaldık. Verdiğimiz parayı da daha vermediler” diye konuştu.  

‘Titreyerek ders çalışıyoruz’ 

Yaklaşık 3 aydır dershanede eğitim gördüğünü ve türlü sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen Eda Kanat, “Bizim sürekli bir öğretmen değişikliğimiz oluyordu. Bu konuda hep mağdurduk. Bizim kaloriferlerimiz yanmıyor, asansörlerimiz çalışmıyor. Dün akşam etüdünden çıktığımızda aşağıda tanımadığımız kişileri gördük. Gecenin bir saatinde o insanların dershanede ne işi var? Gece öğretmenlerimize haber vermişler, biz de sabah öğrendik. Biz yaklaşık 500 öğrenci mağdur durumdayız, öğretmenlerimiz de öyle. Akşam titreye titreye ders çalışıyoruz ve biz buraya bir ücret ödüyoruz. Birçoğumuz zaten bu parayı peşin verdi” ifadelerini kullandı.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber