İlhan Siyahtaş

BARIŞ SÜRECİNİ CİDDİ ANLAMDA ÖNEMSİYORUZ

Kabul edilen çözüm süreci yasa tasarısının önemine ve yaratmış olduğu havaya dikkat çeken Abdullah Aras “ Daha önceleri farklı bir zeminde olan bu yasa şuan bakanlar kurulu tarafından kabul edildi. Barış sürecini hakikaten önemsiyoruz, dünde önemsedik, bugünde önemsiyoruz, yarında önemseyeceğiz, arkasında olduk, destek verdik vermeye de devam edeceğiz. Toplumumuz özellikle doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımız genelde ise 77 milyon insanımızın barış sürecini ve çözüm sürecini koşulsuz bir şekilde desteklemeleri gerekir. Bu çözüm süreci Türkiye’nin dünya nezdinde belli bir yere gelmesi için önemli bir gelişmedir. Bölgenin ekonomik anlamda kalkınması açısından çok önemlidir. 30 yıldan beri memleketin büyük bir problemi olan bu sorunun çözümü aşamasında atılmış olan en önemli adımlardan bir tanesidir. Bütün emekler ve hedeflerimizin bundan sonra sağlıklı bir şekilde yürümesidir. Hiçbir şekilde sekteye uğramamasıdır. Hiçbir tarafın siyası bir mulahazayı göz önünde bulundurarak yaklaşmamasıdır. Bunu ben yaptım sen yaptın, ben adım attım sen adım atmadın, şeklinden ziyade herkesin eşit mesafede samimiyetle elini taşın altına bırakması ve bu çözüm sürecinin nihayete kavuşması gerekir” dedi.

MUHALEFETE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Muhalefet partilerinin çözüm sürecine destek vermeleri gerektiğini dile getiren Aras, hem iktidarın hem de muhalefetin birlik ve beraberlik söylemi yapması gerekir. Bu anlamda muhalefetede ciddi anlamda işler düşmektedir. Bu yasayı muhalif partiler de destekledi ve kabul etti. Bu yasanın kabul edilmesinden çıkardığımız sonuç ise bu yasa demek ki Türkiye’ye genel anlamda gerekliydi. Türkiye’nin 77 milyon insanının maddi ve manevi,  hayatını etkileyecek önemli olayda yasanın kabul edilmesi önemli bir gelişmedir.

 VAN CİDDİ ANLAMDA EKONOMİK KRİZ İÇERİSİNDEDİR

Yıllardır bu bölgede artık canlarımız gitmiyor, analarımız ağlamıyor, babalarımızın evlerine ateş düşmüyor. Bu bizleri ciddi anlamda sevindirmektedir. Şuan Van’ın caddelerinde yürüdüğümüz zaman hayatın olduğunu hissediyoruz. Van’ımız ciddi bir ekonomik kriz içerisindedir. Bunu bu toplumda Van’da yaşayan bir milyon insan çok rahat bir şekilde hissetmektedir. Bu yasa ile birlikte istihdam alanlarının gelişeceğini ve bölgemizin ekonomik anlamda kalkınacağına inanıyorum. İş adamlarının buralara yatırım yapması için sağlıklı bir ortamın, huzurun ve barışın olması gerektiğini her zaman vurguladık ve söyledik. Huzurlu ortamı olmayan yerlere iş adamları riskli alan diye sermayelerini dökmek istemiyorlar. Ben bundan sonra yatırımların daha çok Van’a geleceğini ve çözüm sürecinin atılmış en büyük adımlardan bir tanesi olduğunun kanısındayım. Turizm açısından iyi bir potansiyel yakalayabilirsek bu coğrafyada çok iyi yerlere geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Van kadim bir şehirdir gezilecek, görülecek yerleri çoktur. Turizmin gelişmemesinin en etken nedenlerinin bir tanesi güvenlik problemi olmasından kaynaklanıyordu. Bu tür yasaların çıkması ve çözüm sürecinin hiçbir şekilde sekteye uğramaması için herkesin elinden geleni yapması gerekir” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber