Global Yatırım Holding tarafından hayata geçirilen Van’ın ilk en büyük alışveriş merkezi Van AVM hizmete açıldı. Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel kendi enerjimizi Van’a aşılamaya geldik dedi. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Van’a böylesi bir yatırım yaptıkları için Global Holding yöneticilerine teşekkür etti. Vanlılar açılışını heyecanla bekledikleri Van AVM’ye akın ederek büyük ilgi gösterdiler.

İlhan Siyahtaş

Doğu’nun en büyük alışveriş merkezi VAN AVM hizmete girdi.  Açılışta bando takımı ve palyaçolar tarafından karşılanan Vanlılar Van AVM’ye akın etti.  Van AVM’de, mağazalar yeme içme yerleri, eğlence alanları yoğun ilgi gördü. Açılışta çocuklar özel olarak hazırlanan yüz boyama, maskot, tahta bacak, canlı heykel, jonglör, maskot bando, baskılı balon dağıtımı gibi etkinlerle doyasıya eğlendi.

Açılışa Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun, Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Global Holding yönetim kurulu üyeleri, mağaza sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi Global Yatırım Holding yöneticileri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Çok mutluyuz. Yoğun bir çalışmanın ardından 18 ay gibi kısa bir sürede AVM’nin kapılarını açmayı başardık. Yatırımımızın sadece Van için değil tüm bölge halkı için de çok büyük anlamı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Van’ın kendine has dinamikleri olduğunu vurgulayan Ayşegül Bensel, “Biz, Van’ın bu özelliğini desteklemeye, kendi enerjimizi de Van’a aşılamaya geldik. Van, üniversitesi, Sosyal Toplum Kuruluşları, yerel yönetimleri ve sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerle Doğu’nun incisi olarak anılan bir kent. Van’ın sahip olduğu değerlerin yanı sıra geleceğe yönelik potansiyelinin de ne kadar çok olduğunu gördük. Bugün, çok güzel bir birlikteliğin en önemli adımlarından birini atıyoruz” diye konuştu.

3-380.jpg

“Van AVM dönüm noktası olacak”
Van AVM’nin yaklaşık 50 milyon dolara mal olduğuna dikkat çeken Bensel, “Bu dev proje Vanlılar’ın en önemli istihdam kaynaklarından biri olarak da öne çıkıyor. Bugün itibariyle bine yakın Vanlı kardeşimizin burada işe başlaması bizler için çok büyük bir onur. Ümit ediyorum bu sayı ilerleyen günlerde daha da artar. Ben, bugün sadece bir açılışa değil, Van için çok önemli bir dönüm noktasına şahitlik ettiğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Dev bir projeye imza attık”
Van’ın her yıl on binlerce turisti ağırladığını, sadece bölge halkının değil komşu ülke halklarının da kente yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Bensel şöyle devam etti: “Van halkı İranlıların bu kentin sokaklarında gezmesine, esnaftan alışveriş yapmasına, buranın sıcaklığını kendi ülkelerinde anlatmalarına alışık. Burada hayata geçirdiğimiz bu eşsiz proje sadece bir AVM olarak değil, aynı zamanda kentin en önemli yaşam merkezi olarak da öne çıkacak. Biz, projenin her zaman yaşayan, sizlerle nefes alan bir yapıya kavuşması için çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Vanlıların, aileleriyle, arkadaşlarıyla, değer verdikleri tüm insanlarla bir arada olabileceği dev bir projeye imza attık. Şehrin en güzel yemek ve eğlence alanlarının yanı sıra giyimden, kozmetiğe; gıdadan, konfeksiyona kadar çok sayıda mağazayı da tek bir çatı altında kente kazandırdık. 55 bin metrekare gibi geniş kullanım alanı olan Van AVM’de 90 markayı bir araya getirdik.” -Van AVM’ de en çok çocuklar mutlu olacak JLL Türkiye tarafından yönetim ve kiralaması yapılan VAN AVM’ de çocuklar ilk gün olduğu gibi her zaman mutlu olacak. Çocuklar için sık sık organize edilecek özel etkinliklerden ilki 19 - 20 Aralık tarihlerinde olacak. İlk etkinlikte Keloğlan Van AVM’ de çocuklarla buluşacak” dedi.

4-308.jpg

“Van Avm bölgeye değer kattı”
Açılışa katılan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, “ Öncelikle kentimize böylesi bir yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Büyük uğraşlardan sonra açılan Avm’miz tüm halkımıza hayırlı olsun. Global Holding yöneticilerine Van ilimize böylesi bir yatırım yaptıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu projenin hayata geçmesi için büyük bir çaba sarf edildi, daha önce bir takım engeller çıktı bu engelleri kaldırdık ve böylesi bir yatırım gelmesi adına büyük çabalar sarf ettik. Global Holding’ten kaynaklanmayan gecikmeli bir yatırım oldu. Bu gecikme kent olarak tamamıyla bizden kaynaklı bir gecikmeydi. Özellikle Global Holding yetkililerine buradan sizin aracılığınız ile teşekkür ediyorum. Bölgemiz adına kentin özellikle bu kısmına da ciddi bir katkısı oluyor.Van  Avm ismi geçtiği günden buyana bu bölgeye ciddi anlamda katkıları ve değer kattı. Bu önemli yatırım kentimize yatırım yapacak olanları teşvik etme adına atılmış bir adımdır. Bizlerde kentin yetkilileri olarak gelebilecek yatırımların önünün açılmasında elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.

“AVM’ler kent hayatının ayrılmaz bir parçasıdır”
Türkiye’de alışveriş merkezlerinin büyük kent olma olgusu içerisinde ayrılmaz bir dinamizm yarattığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “ Bizler bu yatırımın Van’a gelmesi adına gereken tüm katkıları sunduk. Daha inşaat başlamadan önce yatırımın karşılaştığı zorlukları çözme aşamasında desteklerimiz oldu. O dönem yerel yönetimlerin meclis kararı ile yatırımın gelmesi için önünde hiçbir engel olmadığı ve bütün Van halkı olarak böylesi bir yatırıma ihtiyaç olduğunu dile getirdik. Daha sonra inşaata başlandı ve bugün de açılışı gerçekleşiyor. Kentimizin önemli bir eksiğini şuan gidermiş bulunuyoruz. Türkiye’de alışveriş merkezleri büyük bir kent olma olgusu içerisinde ayrılmaz bir dinamizm yaratıyor. Buna karşı duranlar var, eleştirenler var, hayatı olumsuz etkilediğini söyleyip bu açıdan bakan da var. Fakat bizim ülkemizde alışveriş merkezleri kent hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. Kentler kendi kimliklerini oluştururken, bir Avm var mı sorusuna pozitif cevap vermek durumundasınız. Bize de bu tür sorular devamlı geliyordu. Bundan sonra Van Avm’nin açılışı ile birlikte artık bizde pozitif cevaplar vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu anlamda böylesi bir yatırım emsal olur ve değişik yatırım çevrelerince örnek alınıp Van’da farklı yatırımlar yapılır. Van Ticaret Sanayi Odası olarak Avm’nin kentte mihenk taşı olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonrası aktivitelerimizde Van Avm ile çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

“Van’a ciddi bir yatırım yapıldı”
Vila Tour Seyehat Acentesi İşletmecisi Bahattin Abukan, “ Van Avm öncelikle ilimize hayırlı olsun. İlimize istihdam ve yatırım anlamında ciddi bir çalışma yapıldı. Bizde Vila Tour olarak İstanbul merkezli bir firmayız. Ana merkezimiz İstanbul ama Van’da da bir şubemizi açtık ve Vanlılara hizmet edeceğiz. Van ilimize Turizm anlamında katkı sağlamak adına firmamızın acentesini burada açtık. Bu acentemizde sadece uçak biletleri satmayacağız, yurtiçi, yurtdışı turlarımız olacak, farklı gezi paketlerimiz olacak. Dünyanın her tarafına buradan uçak bileti kesebiliyoruz. Tekrardan Van’a hayırlı olsun, bu yatırımın Van’a gelmesi için emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

“İkizler markasıyla lezzetler sunmaya devam edeceğiz”
Van AVM’nin açılmasının ilin istihdam ve ticaret anlayışına yenilikler katacağını söyleyen İkizler Lahmacun işletmesi sahibi Tamer Uruk, “Bizde  Van AVM’de yeme içme sektöründeki birikimimizle yer aldık. Değerli Van halkına İkizler markasıyla lezzetler sunmaya devam edeceğiz. Van AVM ilimize yapılmış en büyük yatırımlardan birdir. İnanıyorum ki diğer yatırımcıları da teşvik edecektir. Burada yer alan mağazalar, lokantalar ve işletmelerde yüzlerce insanımız istihdam edilecek. İlimiz ekonomisine  yatırımlarıyla güç katan Global Holding yöneticilerine teşekkür ediyorum. Van’a ve Vanlılara hayırlı olsun” diye konuştu.

5-185.jpg

“Kaliteli markalar bir araya geldi”
 Mağazacılıkta başarılı geçmişlerinin olduğunu belirten Ramsey ve KİP mağazaları Van AVM’de  yer aldıklarını söyleyen İdris Güleşçe,”  Van AVM profesyonel işletmecilik anlayışı  ile açıldı. Kaliteli markalar burada bir araya geldi. Van AVM farklılığı ile Vanlılar ailece daha keyifli kaliteli alışveriş yapma imkanı bulacaklar.  Bizde KİP ve Ramsey mağazaları ile değerli müşterilerimize hizmet vermenin onurunu yaşayacağız. Van AVM ilimize renk ve değer katacaktır. Van AVM’nin başta Global Holding olmak üzere burada mağaza, işletme açan yatırımcılar ve Vanlılara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

“Van AVM’de en çok çocuklar mutlu olacak"
JLL Türkiye tarafından yönetim ve kiralaması yapılan VAN AVM’de çocuklar ilk gün olduğu gibi her zaman mutlu olacak. Çocuklar için sık sık organize edilecek özel etkinliklerden ilki 19-20 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. İlk etkinlikte Keloğlan Van AVM’de çocuklarla buluşacak.

Gerçekleştirilen açılış sonrası davetliler mağaza ve iş yerlerini gezdi.

Van AVM'de Cinemaximum, Fabrika & Network, Derimod, Altın Yıldız, White&Beige, Atasun Optik, Yves Rocher, Greyder, Opmar Optik, Toyzz Shop, Flormar, Takıştır, Saat&Saat, Suwen, Gratis, Özdilek, KRC, Madama Coco, Bernardo, Sportive, Toru Entertainment, Big Yellow Taxi, Gloria Jeans, Köfteci Ramiz, Waffle Stop, Bursa Kebap Evi, Popeyes, Usta Dönerci, Polen Tantunigibi markalar yer alıyor.

3-381.jpg

Editör: Wan Haber