Vakıf bankası ile Dünya Bankası arasında imzalanan 250 milyon dolarlık anlaşmaya göre, salgından etkilenmiş olan kobi'lere yönelik çok geniş kapsamlı bir destek paketi hazırlığı başlatıldı. Vakıfbank tarafından yapılan açıklamalara göre; Türkiye'de koronavirüsü salgını ekonomik etkilerini en aza indirmek maksadıyla dünya Bankası'ndan uzun vadeli kaynak temin eden banka, işletmelere özel bir şekilde hazırlamış olduğu paket ile reel sektöre destek olmaya devam edeceğini duyurdu. Salgın destek paketinden, Dünya Bankası kobi tanımına Uyan 250 nin altında çalışana sahip olan gerçek ve tüzel kişileri bu paketten yararlanabilecek.

Vakıfbank yönetimi tarafından yapılan açıklamalarda aktarılan bilgilere göre salgın koşullarına uyum sağlamak amacıyla iş ortamında çeşitli sağlık tedbirleri almış veya alacak olan, salgın koşullarına uygun bir şekilde dijital ve inovatif uygulamalar geliştirmiş veya geliştirecek olan işletmeler destekten faydalanabilir. Iş yerinin düzenli bir şekilde dezenfekte edilmesi başta olmak üzere çalışan sağlığı düzenlemeleri, Sosyal mesafe iyileştirmek amacıyla iş yeri ortamında yapılan çeşitli yenilikler ve yenilemeler, sağlık tedbirlerini ya da salgın ortamında dijitalleşme ve Otomasyonu artırarak yeni ürün ile hizmetler yaratma ve pazarlama ile yeni iş çözümlerini hayata geçirmek açısından Yapılan harcamalar bunlar arasında yer alıyor.

Kadınlara Özel Destek!

Salgın destek paketi bağlamında senelik bürolarda meydana gelen düşüşler göz önüne alındığında koronavirüsü salgınından en çok etkilenen kobileri, kadın girişimcileri ve genç İşletmeleri ile kalkınma'da öncelikli yöreler de faaliyet gösteren firmalara desteklemeyi hedeflediklerini belirten Vakıfbank Genel Müdürü, kaynağın 25 milyon dolarlık kısmı salgın destek paketinden faydalanacak işletmelere, aktarılacak şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber