Vakıfbank temel ihtiyaç destek kredisi ekonomik kalkanı paketi dahilinde tüketicilere sunulan bir kredi çeşididir. Bu krediyi az gelirli ya da orta gelirli vatandaşlara yönelik bir şekilde devlet aracılığı ile sunulmaktadır. Bu kredinin verilmesindeki hedef, koronavirüsü sebebiyle geliri azalmış ya da temel gereksinimlerini karşılamakta zorlanan vatandaşları maddi açıdan rahatlatmaktır.

Avantajlı faiz rakamları ile tüketicilere sunulan bu krediyi almak amacıyla başvuru yapılması ve başvurunun incelenmesinden sonra onaylanması gerekir.

Vakıfbank Temel İhtiyaç Kredisi Özellikleri Nelerdir?

En az 3 bin TL’den başlayıp 10 bin TL’ye kadar Vakıfbank temel ihtiyaç kredisi vatandaşlara sunulmaktadır.
Bu kredinin alınması amacıyla öncelikli olarak az ya da orta gelirli olunması gerekir.
Bu kredi, 6 ay boyunca ödemesiz bir şekilde ve 36 ay vade seçeneği ile tüketicilerin hizmetine sunulmaktadır.
Bu durumda ödemelere 6 ay sonra başlanacak ve toplamda vade 30 ay olarak değerlendirilecek.
%0,46 faiz oranı temel ihtiyaç destek kredisi ne uygulanmaktadır.
Bu karede uygulamasından sadece dosya masrafı ve kredi garanti fonu ile ilgili komisyonlar kesilmektedir. Hayat sigortası masrafı alınmazken dosya masrafı tutarı da kredi meblağ tutarının 5/1000  oranı kadardır.
Kredi Garanti fonu komisyonu ile beraber alınacak olan Toplam rakam ise %1,10 dur.
Bireysel temel gereksinim destek kredisinin aylık bazda eşit bölüştürülmüş taksitler olarak da alınması mümkündür.
Kredi taksitlerinin bankaya ödenme günleri tüketici tarafından belirlenebilir. Yani 6 ay sonrasında 1 ile 31 arasında tüketicilerin istedikleri herhangi bir günü belirleyerek ödeme planlarını oluşturmaları mümkündür.

Vakıfbank Temel İhtiyaç Destek Kredisi Koşulları Nelerden Oluşmaktadır?

Evde yaşayan fertlerin genelde aylık gelirleri 5000 TL’nin altında bulunan kişiler, bu krediye başvuru gerçekleştirebilir.
Krediye başvuru yapabilmek amacıyla herhangi bir iş de faaliyet göstermiyorsunuz bile yan gelir sahibi olunması yeterli koşuldur, aynı anda ya da aynı zamanda ücretli bir şekilde faaliyet gösteren bireyler özel sektörde çalışanlar ile serbest meslek erbabı olan bireyleri ve diğer ücretliler başvuru gerçekleştirebilir.
Bireysel temel ihtiyaç destek kredisi kamu bankaları aracılığı ile sunulmaktadır Fakat sadece bir tek kamu Bankası’na başvuru yapılabilir yani VakıfBank’a temel destek kredisi ile ilgili başvuru yapıldıktan sonra bir başka bankaya başvuru yapılmamaktadır.
Genel itibarıyla konuya bakıldığında bu kredi çeşidi kredi garanti fonundan karşılanmaktadır Bu sebeple başvuru yapan vatandaşların bilgileri Kredi Garanti fonu ile paylaşılacaktır.

Editör: Wan Haber