Resort Turizm ve Seyahat Endüstri Dergisi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nin son gün açılış konuşmaları devam ediyor.
Resort Turizm ve Seyahat Endüstri Dergisi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nin son günü Antalya'nın Kundu bölgesindeki Barut Otel'de devam ediyor. Dünya ve Türkiye ekonomisinde bankacılık ve turizm sunumu yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, özellikle turizmcilere bundan sonra nispeten daha makul krediler vereceklerini belirtti. Ateş, "635 şubemizle özellikle 6 ana sektöre önem verdik. Bunlar eğitim, sağlık, alt yapı, enerji ve coğrafi konumu ile gemicilik ve turizm oldu. Ağır hasarlı bir krizi geride bırakıyoruz. Son krizle Dünya ekonomisinde 2 trilyon dolar kayıp yaşandı. Dünya turizm sektörü önümüzdeki 10 yıl içerisinde sektörün hacmi neredeyse iki katına çıkacak. Çin ve Rusya, turizm harcamalarını en çok arttıran ülkeler haline geldi. Bankalar, sektörün artan sürecini destekliyor" dedi.
WEB SAYFALARI 10 SENE SONRA OLMAYACAK
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise 'Turizmde Bilişim' konulu konuşmasını gerçekleştirdi. Özmen, "Önümüzdeki on yıla damga vuracak büyük eğilimler olacak.Bunların başında mobilite bulunuyor. Türkiye'de satılan bilgisayardan daha çok akıllı telefonlar satılacak. Daha da satışı büyük olacak. Sosyal medya, bulut ve son olarak büyük veri büyük eğilimlerden olacak. Pazarlamanın formülü, bul, getir ve tekrar getirdir. Gazete tirajları düşse de hala ilanları çok pahalı. Daha çok kişiye ulaşılabilecek internette ise ilan daha da ucuz. Cep telefonuna indirilebilecek 'Angry bird' gibi uygulamalar yapın. Web sayfaları 10 sene sonra olmayacak. Telefona indirilecek uygulamalar olacak" dedi.
Yeni akıllı telefonlarda pek çok uygulamalar olduğunu belirten Özmen, "Bu uygulamalar biri telefonda kelimeyi yazdığında ufak yazılımlar. Bu kelimeyi aradıklarında sizin orada olmanız lazım. Sistemin içine girmeniz lazım. Türkiye'de bin 300 şirkete var. 5 bin ile 10 bin dolar arasında değişiyor bu uygulamalar. Uygulama yapıp, 'Türkiye Antalya' yazdığı zaman sizin uygulamanızı görecek. Diyecek ki, 'Uygulama var. Bu uygulama yapacak kadar bilişim sektörüne hakim' diyecek. 350 milyon vatandaşına ulaşabilirsiniz. Web den çok, telefonla daha çok arama yapılıyor. Turizm sektöründen hiç talep yok. İnternetten toplayacağınıza, telefondan topluyorsunuz. Ve daha çok kişiye ulaşıyor" şeklinde konuştu.
(ÇY-SK-E)

30.11.2012 13:17:28 TSI

Editör: Wan Haber